Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teatrul de păpuşi este gata să înceapă activitatea în Şcoala 6

Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş" Brăila se pregăteşte pentru a-şi relua activitatea în noul sediu - sala de spectacole a Şcolii Gimnaziale "Sandu Aldea", de pe strada Gării. Potrivit primarului Aurel Simionescu, echipa teatrului se apropie în acest weekend de finalizarea amenajărilor sălii. "Sper să termine şi amenajările pentru teatrul de păpuşi, suntem pe ultima linie. Dacă aţi trecut pe Strada Gării pe acolo, aţi văzut clădirea fostei grădiniţe pe care am reamenajat-o şi care arată acum frumos, zic eu. Pentru că era jerpelită. Clădirea e foarte bună, dar varul exterior era aşa cum era. (...) Scena este în sala de festivităţi. Ei mai aveau câte ceva de făcut. În sala aceea aveau deja o mică scenă însă teatrul de păpuşi are nevoie de o una specifică şi de un pupitru sonor, undeva unde ei pun muzica, ambientul respectiv. Atunci scena sălii au închis-o într-un fel oarecare şi este partea de sonorizare şi pe partea cealaltă au făcut scena pentru spectacol. Eu sper ca azi - mâine să fie gata. Sala avea în jur de 200 de locuri, oricum mai mare decât ceea ce aveau înainte şi cu scaune aşezate, refăcute. Condiţiile din sală, cu certitudine sunt mai bune, la fel şi cele administrative", a declarat Simionescu. Totodată, edilul şef a precizat că din punctul său de vedere Şcoala 6 mai are un avantaj atunci când se pune problema parcării autobuzelor cu care sunt aduşi copiii. Dacă în vechea locaţie de pe strada Polonă cei mici erau expuşi riscului, coborând din maşini direct în stradă, spune primarul, în curtea şcolii ei vor fi mult mai protejaţi.

Expertiză pentru fosta clădire a Teatrului de Păpuşi

Mergând pe aceeaşi linie, primarul Aurel Simionescu a precizat şi că a cerut proprietarului fostei clădiri în care activa Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş", să facă o expertiză tehnică prin care să îşi justifice preţul cerut pentru vânzarea imobilului. Reamintim că, potrivit unei înştiinţări mai vechi primite de către consilierii municipali, dar şi judeţeni oferta proprietarului este de 350.000 euro, preţ negociabil.
"O să vedem, noi am cerut şi estimările pentru clădirea veche. Să îşi facă o expertiză, pentru că spune: «vreau atâţia bani pe ea!». Bun! Când discut între doi particulari, batem palma şi am făcut, când discutăm cu administraţia publică trebuie să îmi justifice de ce vrea suma respectivă. Trebuie făcută o evaluare pe care noi să o discutăm, să vedem dacă e sau nu aşa. Pe vorbe, că vrea cineva o sumă de bani, nu se poate discuta în zona publică. Să vedem despre ce este vorba şi ce se va întâmpla. Oricum, eu am mai spus: Presupunând că mâine am cumpăra acea clădire, de acolo, dacă s-ar întâmpla asta urmează expertiză, proiect, licitaţie, lucrări, etc. Mai devreme de un an şi jumătate, doi ani, acea clădire nu poate fi funcţională", a conchis primarul.

 
Categorie articol: 

Comentarii