Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teatrul “Maria Filotti” se pregătește de festival

* cea de a 12-a ediție a Festivalului “ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA!” se va desfășura în perioada 16 - 23 septembrie 2018

 

În perioada 16 - 23 septembrie 2018, Teatrul “Maria Filotti” organizează cea de-a 12-a ediție a Festivalului “ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA!”. Festivalul va fi, ca de obicei, unul necompetițional, dar care se ambiționează să propună o panoramă credibilă și convingătoare a spectacologiei românești a momentului și a unor colective teatrale valoroase.

În acest an, tema ediției de colecție a Festivalului “ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA”  readuce în prim plan COMEDIA, în multiplele ei ipostaze teatrale, respectiv COMEDIA politică, socială, romantică, filosofică, absurdă, basmul modern, COMEDIA muzicală, tragicomedia, comedia-circ, comedia amară, etc.  După cum ne-a informat Lucian Sabados, managerul teatrului brăilean, în cele 8 zile de festival se vor prezenta 16 spectacole, în ambele săli ale teatrului, companii teatrale de top, actori-emblemă, regizori ce au scris și vor scrie istorie în teatrul românesc. Tema acestei ediții: “COMEDIA ÎNTRE HOHOTE ȘI LACRIMI”, este una extrem de apreciată și dorită de către public.

Festivalul va debuta cu premiera Teatrului “Maria Filotti” “Before Breakfast” de Eugene O Neill, regia Andrei și Andreea Grosu și va include și premiera  “Regele gol” de Evgheni Șvarț, în regia lui Lucian Sabados. În cele 8 zile vor fi la Brăila teatrele din București, respectiv Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Act, UNTEATRU, Teatrul de Artă, alături de teatre din țară, precum Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Fani Tardini Galați.
Categorie articol: 

Comentarii