Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teama de atentate scoate mascaţii brăileni în stradă

• lucrătorii din cadrul structurilor antiteroriste ale Poliţiei şi Jandarmeriei Brăila sunt tot mai vizibili în oraş, aceştia patrulând pe străzile din municipiu şi staţionând în zonele aglomerate • măsura a fost dispusă de către autorităţi pentru prevenirea unor manifestări cu conotaţie teroristă, asemănătoare celor produse în statele membre ale Uniunii Europene • recent, DIICOT a reţinut un argeşean care colabora cu o grupare pro-jihadistă, ţinta acestora fiind Baza Militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa

 

Mascaţii de la Poliţie şi Jandarmerie sunt tot mai vizibili în locurile aglomerate din municipiu, în ultimele săptămâni. Măsura supravegherii atente a brăilenilor vine în contextul atacurilor teroriste produse în statele Uniunii Europene.

Astfel, la orele aglomerate, mascaţii patrulează zilnic în zona Falezei Dunării, a platoului din faţa Prefecturii şi a parcurilor din municipiu, pentru a descuraja posibilele fapte antisociale.

Într-o conferinţă de presă, întrebat de jurnalişti, comandantul IJJ Brăila, col. Vasile Moţ, a comentat această măsură, susţinând că forţele de ordine brăilene, atât ale Jandarmeriei, cât şi ale Poliţiei, sunt intens pregătite în prevenirea atacurilor teroriste. “În principalele zone aglomerate din oraş se găsesc în permanenţă efective de poliţie şi jandarmi specializaţi în asemenea gen de misiuni. Mă refer la zona pietonală de pe Calea Călăraşilor, zona Prefectură, Parcul Monument, zona Faleză. În perioadele aglomerate ale zilei, veţi vedea echipaje din structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila şi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila specializate în tratarea unor evenimente cu posibile conotaţii teroriste. În cazul în care situaţia o va impune, suntem în măsură de a intensifica aceste misiuni de prevenire a producerii unor manifestări asemănătoare celor din statele europene”, a declarat col. Vasile Moţ.

Măsurile antiteroriste vin în contextul în care atacurile adepţilor grupării ISIS au vizat zonele aglomerate din oraşele europene, cum ar fi zonele de promenadă, zonele subterane de la metrou, aeroporturile, stadioanele, lanţuri de magazine etc.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au reţinut un argeşean, în vârstă de 39 de ani, care ar fi oferit informaţii unei grupări teroriste despre Baza Militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Bărbatul se convertise la Islam, în perioada în care se afla într-o închisoare din Franţa, pentru furt, potrivit anchetatorilor. După ce a revenit în ţară, în primăvara anului 2015, suspectul s-ar fi deplasat în zona Bazei Militare româno-americane Mihail Kogălniceanu, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acest obiectiv este îngrădit, scrie Mediafax, citând surse judiciare. Anchetatorii au mai stabilit că suspectul ar fi cules informaţiile în scopul de a le transmite unei entităţi teroriste pro-jihadiste dintr-un stat al UE, bănuită că ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Un alt tânăr de 17 ani a fost trimis în judecată, ieri, de către DIICOT, după ce în luna martie a acestui an, a trimis SMS-uri către IPJ Dâmboviţa, IJJ Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, prin care solicita negocieri cu autorităţile, urmând ca în caz contrar să arunce în aer două şcoli din Târgovişte. Mai târziu, a revenit cu un alt SMS către Jandarmerie, în care a scris “Ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

 
Categorie articol: 

Comentarii