Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetrist judecat pentru fuga de la locul accidentului

Procurorul Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus trimiterea in judecata a invinuitului Ilie B., in virsta de 41 de ani, conducator auto profesionist, pentru comiterea infractiunii de parasire a locului accidentului (art. 81 din OUG 195/2002). Barbatul a fost cercetat si pentru vatamare corporala din culpa, insa oamenii legii au fost nevoiti sa dispuna incetarea urmaririi penale, pentru ca victima si-a retras acuzatiile.
Potrivit dosarului penal, in ziua de 26 noiembrie 2005, Ilie B. - la acea data, taximetrist la SC "Univip" SRL Braila -, conducea Dacia Solenza cu numarul de inmatriculare AG-35-UNV, in zona atelierului de vulcanizare situat pe Calea Calarasilor colt cu Aleea Mecanizatorilor. Soferul intentiona sa patrunda pe Soseaua Vizirului. Concomitent, pe marginea carosabilului se deplasa Lenuta T., de 27 de ani, care tinea in brate copilasul de numai un an. Soferul avea capul intors spre stinga; in momentul in care a privit inainte, a observat-o pe femeie si a frinat brusc, fara a putea evita, insa, impactul. Astfel, Lenuta T. a fost lovita la piciorul sting cu bara din fata a masinii, dar, desi ranita, nu a cazut la pamint. Cu mina stinga, ea s-a sprijinit de capota autoturismului, ca sa evite caderea, iar cu dreapta a tinut copilasul, strigindu-i soferului ca a fost accidentata. Desi se vedea clar ca are piciorul rupt, conducatorul auto a parasit locul accidentului, prezentindu-se ulterior la Spitalul Judetean (in jrul orei 16.40), unde se afla victima. Intre timp, Politia luase legatura cu dispeceratul de taximetre, pentru identificarea masinii implicate in accident.
La data la care s-a petrecut evenimentul rutier, Ilie B. nu consumase alcool. Oamenii legii precizeaza, totodata, ca Lenuta T., victima accidentului, a avut nevoie de 50 de zile de ingrijiri medicale. Cu toate acestea, ea a preferat sa-si retraga plingerea formulata impotriva invinuitului, acest lucru conducind, automat, la incetarea urmaririi penale in ceea ce priveste vatamarea corporala. Cazul a fost preluat de instanta de fond a Judecatoriei Braila, care va judeca doar fuga de la locul accidentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii