Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taxele si impozitele nu vor fi majorate in 2006

Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in acest an nu vor fi majorate taxele si impozitele si nici nu vor fi introduse taxe noi, apreciind insa ca ar putea creste nivelul unor impozite indirecte.
Pogea a declarat ca TVA va ramine la valoarea de 19%, impozitul pe venit si cel pe profit la 16%, iar contributiile la asigurari sociale vor fi mai mici cu doua puncte procentuale. El a adaugat ca nu vor fi introduse noi taxe si impozite.
Vicepremierul a mai spus, insa, ca un lucru asupra caruia trebuie reflectat este ca in Bulgaria ponderea veniturilor bugetare in PIB este de peste 34%, in timp ce in Romania este de circa 31%.
"Va trebui sa ne intrebam de ce. Nu avem o buna colectare? Si asta este un raspuns - de exemplu, la TVA, Bulgaria are o mai buna colectare si este o chestiune de administrare fiscala. Dar diferenta de 4 procente care este intre Bulgaria si noi se datoreaza altor taxe, altele decit cele de natura fiscala", a afirmat Pogea.
El a dat ca exemplu taxele de mediu, redeventele mult mai mari pentru resurse minerale.
Gheorghe Pogea a precizat ca autoritatile romane doresc ca, acolo unde este posibil, sa aduca redeventele pe resurse la nivelul celor din alte tari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii