Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taxa pe viciu vine in sprijinul promovarii sanatatii

Taxa pe viciu este o masura de promovare a sanatatii pe care ministerul o aplica in scopul reducerii numarului consumatorilor de tutun si alcool, banii obtinuti din aceste plati suplimentare fiind utilizati pentru anumite programe de sanatate, a declarat, marti, ministrul de resort Eugen Nicolaescu.
"Politica institutiei pe care o reprezint este sa promoveze sanatatea, nu sa apere intersele celor care comercializeaza alcool si tutun. Un recent sondaj arata ca numarul consumatorilor de alcool si tutun este tot mai mare, iar virsta acestora din ce in ce mai mica, respectiv 13-14 ani"', a mai spus ministrul.
Demnitarul crede ca introducerea acestor taxe va face mai putin accesibil viciul, mai ales in cazul tinerilor.
Taxa pe viciu pentru produsele din tutun si bauturile alcoolice va fi aplicata dupa intrarea in vigoare a pachetului de legi privind reforma in domeniul sanatatii.
Proiectul de lege privind reforma in domeniul sanatatii a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului pentru legiferare sub forma angajarii raspunderii Guvernului.
Din textul referitor la finantarea unor cheltuieli de sanatate se prevede taxarea produselor din tutun si alcool, precum si din activitati publicitare la aceste produse.
Veniturile vor fi folosite pentru investitii in infrastructura sistemului sanitar public, finantarea programelor nationale de sanatate si pentru rezerva Ministerului Sanatatii Publice pentru situatii speciale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii