Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taxă pe carburant pentru finanţarea refugiaţilor

Responsabilul pentru dialog social îl susţine astfel pe ministrul german al finanţelor, Wolfgang Schäuble, care a avut iniţial această idee. Argumentele sunt că: Germania a primit peste un milion de refugiaţi, iar preţul carburantului auto este la cel mai scăzut nivel, din ultimii ani.
Comisarul european spune că o finanţare suplimentară ar asigura o mai bună securizare a graniţelor interne ale Uniunii Europene.
„Sunt de acord cu ministrul Schäuble, că ne trebuie abordări inovatoare pentru a face faţă crizei refugiaţilor", a spus Valdis Dombrovskis. Măsurile necesare, cum ar fi o mai mare securitate la graniţele externe ale Europei, sunt totuşi costisitoare", a spus comisarul european.
Pe de altă parte, Angela Merkel începe să fie dezamăgită de Europa, mai exact de lipsa de compasiune de care mulţi dau dovadă când vine vorba despre drama refugiaţilor din Siria. Confesiunea a fost făcută în faţa colegilor de partid şi vine la o zi după ce un sondaj de opinie arăta că 4 din 10 germani ar vrea ca Angela Merkel să demisioneze, pentru că a deschis larg graniţele ţării pentru fugari.

 
Categorie articol: 

Comentarii