Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu spune ca Boc vrea sa-si faca "o garda pretoriana" din fideli care sa-i execute ordinele

Departamentul isi pierde statutul independent si intra in categoria celorlalte directii si departamente din subordinea primului-mionistru unde criteriul de angajare, in loc sa fie cel al profesionalitatii, devine cel al juramantului de fidelitate", a spus, duminica, liderul PNL.
El s-a referit la angajamentul de loialitate pe care trebuie sa-l semneze angajatii de la Secretariatul General al Guvernului si de la Cancelaria primului-ministru. "Este deja publicat in Monitorul Oficial angajamentul de loialitate pe care angajatii trebuie sa-l semneze. Este criteriul pe care se face angajarea si baza pe care se face indepartarea unei persoane din sistem. Acest gen de epurare politica intr-o tara civilizata este absolut inadmisibil", a spus fostul premier adaugand ca nu este nevoie ca Boc sa importe de la Cluj modele de acest gen.
"Daca va uitati in angajamentul de fidelitate o sa vedeti ce aberatii sunt trecute. Nu au voie (angajatii-n. red.) sa ia pozitii publice in afara atributiilor de servicu si cu nerespectarea mandatului incredintat si a confidentialitatii. In intreaga lor activitate se angajeaza sa actioneze numai in sensul autoritatii nestirbite, prestigiului si realizarii prerogativelor domnului prim-ministru Emil Boc. Este extrem de trist", a apreciat Tariceanu.
"Vrea sa-si faca o garda pretoriana de fideli in jurul sau care sa execute fara cracnire ordinele sale", a conchis presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu.
Aproximativ 25 de angajati cu statut de personal contractual din Departamentul de Control al Guvernului, transformat in Corpul de control al primului-ministru, au fost anuntati, joi, ca nu li se vor mai innoi contractele, iar angajatii ramasi trebuie sa semneze un angajament de loialitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii