Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu neaga ca si-a vindut actiunile Rompetrol pentru profit

Premierul Calin Popescu Tariceanu a negat ca si-ar fi vindut actiunile Rompetrol la scurt timp dupa cumpararea acestora, pentru a obtine un profit important, precizind ca si-a vindut titlurile de participare doar pentru a nu fi acuzat de conflict de interese la preluarea mandatului de prim-ministru.
El a raspuns astfel unei intrebari a presei privind informatiile mass-media potrivit carora premierul ar figura in dosarul penal in care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat de manipularea pietei bursiere.
"Nu mi-am vindut actiunile la citeva zile dupa achizitionare, ci mai tirziu si asta pentru ca am fost numit prim-ministru si nu am vrut sa se considere ca exista un conflict de interese. Am ajuns sa le vind nu pentru ca asa as fi vrut, ci pentru ca functia mi-a impus acest lucru", a spus Tariceanu.
Premierul a precizat ca suma cistigata in urma operatiunii nu a fost "exceptionala" si ca profitul rezultat ar fi fost mai mare daca si-ar fi pastrat actiunile.
El a mai afirmat ca si-a cumparat actiunile Rompetrol intr-un moment in care astfel de titluri fusesera deja cumparate de alte doua mii de persoane.
Un cotidian central a prezentat, joi, informatii conform carora numele premierului Calin Popescu-Tariceanu, apare - alaturi de alte persoane - in documentele din dosarul penal in care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat de manipularea pietei bursiere.
Potrivit publicatiei, anchetatorii sustin ca presedintele Rompetrol ar fi decis sa inceapa listarea la bursa a companiei - in aprilie 2004 - la un pret mult mai mic decit cel normal. Decizia ar fi fost luata pentru ca cei "avizati" sa poata cumpara pachete importante de actiuni pe care sa le vinda ulterior, cind pretul crestea semnificativ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii