Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu invita ministri, CSM, SRI si IGP la o discutie privind coruptia

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a invitat, astazi, pe ministrii implicati in programele anticoruptie, dar si pe sefii Parchetului instantei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii si Serviciului Roman de Informatii, la o sedinta in care vor fi stabilite masurile viitoare in domeniu.
Tariceanu a decis sa convoace o sedinta extraordinara a Consiliului pentru Coordonarea Implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie, pentru a evalua modul de indeplinire a obiectivelor privind integrarea europeana a Romaniei si pentru a stabili viitoarele actiuni prioritare in domeniul combaterii coruptiei.
La sedinta care se va desfasura la Palatul Victoria au fost convocati ministrii Justitiei, Administratiei si Internelor, Finantelor, Integrarii Europene, Educatiei, precum si ministrul delegat pentru acquis-ul comunitar.
La discutiile de la Guvern vor mai participa presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, seful Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul-sef al Departamentului National Anticoruptie, presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, presedintele Curtii de Conturi, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor, directorul Directiei Generale Anticoruptie a MAI, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, directorii generali ai Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci si ai Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor.
"Romania are nevoie ca toate institutiile cu responsabilitati in acest domeniu sa colaboreze, sa se mobilizeze si sa aiba o abordare unitara si intransigenta", a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Oana Marinescu.
La sedinta vor fi evaluate masurile din Strategia Nationala Anticoruptie si actiunile prevazute pentru perioada urmatoare, inclusiv in domeniul proprietatii intelectuale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii