Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarabagiii din Concordia au semnat contract de inchiriere cu una dintre firmele patronului de la "Edy's"

Noul proprietar al unei bucati din piata Concordia sta pe o masina de facut bani dar, in acelasi timp si o bomba sociala cu ceas. Simplul zvon ca ar urma sa creasca tarifele la chiriile precepute tarabagiilor si proprietarilor de spatii comerciale au determinat o tensionare si mai mare a situatiei. Deocamdata, majorarea ceruta de la 1 noiembrie tarabagiilor este de citeva zeci de lei insa tinta, cel mai probabil, o constituie nivelul de tarifare din alte judete unde pentru o taraba se platesc chiar si 300 sau 400 de lei lunar. Revenind, in zona din sectorul legume-fructe a pietei Concordia retrocedata cu mare tamtam de fostul primar Constantin Cibu, tarabagii sint in mare fierbere. Aceasta pentru ca de citeva zile au fost abordati de reprezentantul proprietarilor, un anumit "domn Edy" ocazie cu care li s-a pus in vedere ca urmeaza sa se semneze noi contracte de inchiriere a tarabelor dar si a spatiilor comerciale. De altfel, unii dintre tarabagii s-au plins ca deja au semnat noile contracte si ca noul proprietar le-a marit tariful prin excluderea din componenta acestuia a oricarui alt serviciu gen costuri cu utilitati, curatenia sau paza, care in relatia cu Directia de Administrare a Pietelor si Tirgurilor (DAPT) erau incluse in tariful perceput. "Aveam taxa la DAPT de 122 lei lunar dar acum a venit cineva din partea noului proprietar si am semnat un contract pentru 120 lei lunar, dar fara apa consumata, curentul electric, curatenia si paza tarabelor. O sa vedem ce va insemna in plus toate aceste costuri care pe vremea cind piata era a DAPT-ului erau incluse in pret. Cred ca o sa fie citeva sute de mii de lei vechi. Ce era sa fac? Am semnat ca de aici maninc o piine", a povestit spasit unul dintre tarabagii din Concordia. La rindul sau, administratorul unuia dintre spatiile comerciale din zona retrocedata s-a plins ca deja i s-ar fi pus in vedere ca ar urma sa-i fie majorata chiria la circa 33 milioane lei, adica o crestere de aproape 4 ori, fata de contravaloarea contractului cu DAPT Braila: "Am spus ca nu pot plati suma pentru ca la rulajul lunar pe care-l are firma, o chirie de 31 milioane, adica 26,8 milioane lei fara TVA, este peste puterea mea. Cred ca se doreste sa renuntam la a mai face comert in zona si astfel se “curata” intreaga platforma si cine stie ce-o sa se construiasca aici".

Firma "Milion Trade" care administreaza cei aproape 1.000 mp din piata apartine patronului de la "Edy's"

Misterul in ceea ce-l priveste pe domnul Edy s-a elucidat in momentul in care unul dintre tarabagii ne-a aratat temator contractul semnat cu firma "Milion Trade" unde asociat unic si administrator este Eduard Constantinescu, patronul hotelului si restaurantului "Edy's" situate pe strada M. Eminescu in imediata apropiere a fostului cinema Lyra.
Contactat de reporterii "Obiectiv", viceprimarul Stanel Necula care a fost implicat in procedura de punere in posesie a noilor proprietari ai suprafetei de aproape 1.000 mp din Piata Concordia a explicat ca din informatiile pe care le detine, in continuare familia Zanet este proprietar pe teren. "La vremea respectiva am primit vizita familiei Zanet ca proprietari, care mi l-au prezentat pe Eduard Constantinescu explicindu-mi ca dumnealui se va ocupa de administrarea zonei retrocedate unde functioneaza piata", ne-a declarat Necula. De asemenea sursa citata a precizat ca nu are cunostinta despre continutul capitolului obligatii financiare din contractul de inchiriere cu tarabagii dar s-a declarat dispus sa verifice informatiile furnizate de tarabagiii care s-au plins ca li s-au cerut mult mai multi bani decit in relatia cu DAPT Braila.
"S-a intimplat exact ce ma asteptam adica niste persoane fizice s-au facut stapine pe o bucata din piata care este bun public si acum fac ce vor. Am inteles de la unii proprietari de spatii comerciale din zona retrocedata ca li s-ar fi cerut sume de chiar 4 sau 5 ori mai mari decit cele percepute de DAPT Braila. De fapt interesul l-a constituit, asa cum am sustinut inca de la inceput, veniturile din chirii pentru ca oamenii s-au facut proprietari pe un bun public asa cum le-a permis fostul primar Constantin Cibu. In fapt, retrocedarea ilegala este rezultatul administratiei asa cum a inteles-o fostul primar impreuna cu Iorga (Iorga Stoian secretarul Primariei) si Pamfil (Angelica Pamfil, directorul Directiei Administratie Publica Locala) si definitivata de actuala administratie impreuna cu aceiasi Iorga si Pamfil", a punctat Simona Draghincescu, directorul DAPT Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii