Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In tara nu este criza de medicamente

Prezent la Braila in urma cu doua zile, la inaugurarea Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii a declarat ca dupa ridicarea plafoanelor la medicamentele gratuite si compensate din farmacii, nu poate fi vorba despre o eventuala criza de medicamente. "Aceasta nu este decit la unii care vor sa minta cetatenii, pentru ca in tara nu exista criza de medicamente". Mai mult decit atit, nu exista nici riscul trecerii plafoanelor de la farmacii la medicii de familie, iar in acest moment nu avem plafoane nicaieri, a subliniat ministrul Sanatatii.
Pe de alta parte, in cursul zilei de ieri, Consiliul Concurentei a emis o avertizare publica Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania in legatura cu anuntul conducerii acestei asociatii referitor la sistarea pe termen nedeterminat a livrarilor de medicamente pe baza de prescriptie medicala catre spitale si farmacii. In acest sens, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, a declarat: "Orice blocaj pe o piata risca sa creeze un dezechilibru intre cerere si oferta si, pe termen lung, acest lucru ar putea avea repercusiuni negative si din punct de vedere concurential. Speram insa la o solutionare cit mai rapida si pe cale amiabila a diferendului legat de ajustarea trimestriala a pretului medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala".
Declaratia presedintelui CC vine in contextul in care in calitate de autoritate administrativa autonoma, Consiliul Concurentei nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avind ca scop final protectia intereselor consumatorilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii