Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tara "arde" si senatorul Simionescu "face demersuri" pentru Braila

Senatorul PSD de Braila, Aurel Simionescu, considera ca de saptamini intregi, romanii, in general si brailenii, in special, se preocupa mult prea mult de suspendarea presedintelui Traian Basescu, si mult prea putin de rezolvarea problemelor locale.
Simionescu s-a dat drept exemplu si a declarat ca, personal, in ultima vreme a incercat sa rezolve citeva probleme de interes pentru comunitate si spera ca actiunile sale vor primi raspunsul asteptat din partea ministrilor de resort: "A curs destula cerneala si va mai curge, dar am canalizat si prea multe energii, in acest domeniu, uitind de citeva saptamini ca Romania are si alte domenii prioritare.Toti discutam despre modul in care sint accesate fonduri europene, despre modul in care o serie de legi au fost sau n-au fost date, au fost sau n-au fost promulgate. De aceea, pentru perioada urmatoare, eu si domnul deputat Tudose vom incerca sa rezolvam o serie de lucruri de care cred ca Braila are nevoie. Am facut o serie de demersuri si sper ca dupa 1 mai sa se deblocheze fondurile pentru Ordonanta 7/2006, cea care vorbeste despre programul de dezvoltare a infrastructurii in mediul rural. Avem niste promisiuni si sper ca domnii ministri Borbely, Orban si Remes, care sint implicati in acest program, sa poata sa-l porneasca - si ma refer la finantarea propriu-zisa. De asemenea, am promisiuni si sper ca incepind cu luna mai sa se deblocheze fondurile pentru cele doua scoli de la Ianca si Braila. Eu am dorit si am facut demersurile necesare sa poata sa fie gata pina la 15 septembrie, incep sa am indoieli ca vom fi in aceasta situatie, dar oricum sper eu cu sumele alocate, sau cel putin care sint prevazute in momentul de fata, sa se ajunga la stadiul final, sau cit mai aproape de el".
Simionescu se mai lauda si cu "demersuri" pentru ca oamenii de afaceri braileni sa primeasca fonduri pe proiecte - desi, in principiu, sumele vin numai daca au fost cistigate licitatiile si la valorile pentru care s-au cistigat acestea, nici mai mari, dar nici mai mici: "Am facut demersuri, de asemenea, si sper ca un numar cit mai mare dintre cei care pe IMM-uri si-au depus proiecte la una din licitatiile care au fost sa obtina sume importante pentru derularea propriilor afaceri. Mai exista o serie intreaga de demersuri pe linia deschiderii primelor investitii in zona Braila- Galati, incepind din luna mai. Deci, cred eu ca dincolo de subiectul politic fierbinte care este suspendarea presedintelui, ar trebui sa ne canalizam catre o serie de actiuni, obiective concrete, economice, pentru ca, pina la urma, chiar daca nu spun un lucru nou, nu traim din suspendarea presedintelui Traian Basescu, ci din modul in care se dezvolta zona, in care vom aduce investitii, in care vom rezolva ceva in infrastructura".
Categorie articol: 

Comentarii