Mergi la conţinutul principal

Tapiserii, bijuterii din argint şi obiecte de lut la Târgul Meşteşugarilor

Copiii care fac demonstraţii în faţa publicului sunt: Mădălina Vrote, Melania Bereandă, Mădălina Popa, Nicoleta Sima, Răzvan Golea şi Gabriela Panait, cea care peste numai câteva zile va participa la un concurs de gen la Sibiu.

15zile1.JPGÎn cele 24 de standuri amenajate pe platoul din faţa primăriei sunt prezentate obiecte din lut realizate de meşteri din Corund - Harghita şi Baia Mare, şervete, covoare şi tapiserii din Braşov, Brăila şi Prahova, bijuterii din argint cu pietre semipreţioase sau din mărgeluţe de sticlă lucrate de meşteri din Bucureşti, Bistriţa Năsăud, Vrancea, Suceava şi Galaţi, obiecte decorative sculptate în lemn, lucrate de meşteri din Vădeni - Brăila, Târgu Lăpuş - Maramureş, sau flori uscate înrămate realizate de meşteri din Vaslui şi Ploieşti. Un tablou cu câteva flori de colţ, flori protejate de altfel în România, costa între 65 şi 75 de lei. Interesante au fost în acest an şi obiectele realizate din piele, de la tablouri, icoane sau coperte pentru cărţi, la portofele şi curele. Ele au fost prezentate de meşteri din Cluj. Sticlăria a fost adusă tocmai de la Fălticeni - Suceava, căciulile de blană prezentate de meşteri de la Bacău, iar împletiturile din fibre naturale vin tocmai de la Sighişoara. Spre bucuria copiilor, la târg au venit şi meşteri de la Bascov - Argeş, cu turtă dulce şi acadele, iar pentru fericirea adulţilor, de la Bihor a fost adusă pălincă. La târg a avut un stand şi organizaţia "Trebuie", care a prezentate diferite obiecte utilitare realizate de copii.
Târgul a fost organizat de Centrul de Creaţie.

15zile2.JPGTramvaiul Timpului i-a plimbat din nou pe brăileni

Tot ieri, între 11.00 şi 13.00, şi tot în cadrul Zilelor Municipiului, brăilenii au avut ocazia de a se plimba cu Tramvaiul Timpului pe traseul Vidin - Independenţei - Radu-Negru. Reprezentanţi ai primăriei i-au întâmpinat pe călători pentru a le oferi pliante cu programul manifestărilor pentru Zilele Brăilei. Tramvaiul cu care au circulat brăilenii este din 1924, a fost realizat în Germania şi a circulat un timp în Austria. A fost refăcut în cele mai mici detalii la Brăila. Băncuţele din lemn sunt cele originale, doar câteva geamuri au fost înlocuite. De asemenea, podeaua de lemn a fost păstrată aşa cum era. Vagonul este decorat cu vederi din Brăila anilor 1900.

În plus, pe platoul din faţa Primăriei a fost amenajată o expoziţie cu 48 de fotografii realizate în cadrul cercului foto de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", care prezintă Brăila într-o manieră inedită, ochiul sensibil al artiştilor dezvăluind aspecte care trec neobservate omului obişnuit, grăbit mereu în rezolvarea problemelor zilnice.

A fost prezentă şi caravana "Jurnalului naţional", cu cărţi şi CD-uri, cu filme, pentru ca toţi cei interesaţi să-şi poată completa colecţiile.
Evenimentele organizate în cadrul manifestării "Zilele Municipiului" au continuat până în târziu în noapte, cu spectacole de teatru, lansări de carte, expoziţii şi un spectacol folcloric deosebit.

Evenimentele sunt reluate astăzi, la ora 9.00, cu ceremonialul militar dedicat Zilei Marinei şi continuă pe parcursul întregii zile în mai multe locaţii: Grădina Mare, Parcul Monument, Staţiunea Lacu Sărat. Ziua se va încheia tot cu un spectacol folcloric susţinut de formaţia Măriutze, Maria Dragomiroiu, Marin şi Ioana Cornea.

Manifestările vor continua şi pe parcursul zilei de duminică, închiderea evenimentului fiind una de zile mari, un spectacol extraordinar al formaţiilor "Proconsul" şi "Iris". Între cele două recitaluri va cânta trupa brăileană "Addiction".

Zilele Brăilei se vor încheia cu impresionant foc de artificii.

15zile3.JPGÎntreceri între cei mai buni copii şahişti

Tot ieri, în Grădina Mare şi în staţiunea Lacu Sărat s-au derulat două competiţii de şah pe care le-a organizat clubul "Fair Play", cu prilejul "Zilelor Municipiului" şi la care au participat sportivii de elită de la clubul organizator şi de la "Orizont 64", concursuri coordonate de Luiza şi Nicolae Doroftei.

Printre cei 12 şahişti din Grădina Mare s-au regăsit Ana Maria Matei, locurile 2-4 la naţionalele de juniori de la Voineasa, rezultat care i-a asigurat un loc pentru mondialele din Antalya, Andreea Sterpu, Alexandru Istrate de la "Fair Play" şi Gabriel Voicu, dublu câştigător de Grand Prix în acest an, de la "Orizont 64". În Lacu Sărat concursul a reunit la start 11 sportivi, majoritatea începători.

Toţi participanţii au primit cadouri din partea reprezentanţilor Primăriei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro