Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tamponare in lant pe Dorobanti

Trei masini au fost avariate, vineri, dupa amiaza, pe B-dul Dorobantilor, vizavi de casieria "Electrica", dupa ce soferul unei Dacii, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a pierdut controlul volanului si le-a lovit pe celelalte doua care erau parcate. Autoturismul "Dacia", condus de Sica B., de 34 de ani, era in trafic si, dupa cum ne-au spus martorii, se pare ca a incercat sa fereasca o alta masina aflata in depasire, moment in care a lovit un "Renault" parcat pe partea dreapta a carosabilului. In urma impactului, autoturismul "Renault" a intrat intr-o alta masina parcata, aceasta lovindu-se de un stilp. Din fericire singurul ranit a fost soferul "Daciei", acesta fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Cu autoturismul "Renault", parcat pe marginea soselei, venisera doua doamne care, atunci cind s-a produs accidentul, erau la casieria "Electrica" pentru a-si achita facturile.
Cind au auzit bubuitura produsa in urma impactului dintre masini, cetatenii care locuiesc in zona s-au speriat destul de tare si au iesit afara pentru a vedea daca nu cumva au fost lovite si masinile lor parcate in fata blocurilor.
"De ce nu se intimpla mai incolo? Aici sint mereu accidente. Am auzit impactul, eram in casa. Am crezut ca ne-a lovit masina si am coborit. A venit Salvarea, l-a luat pe soferul Daciei, era terminat, singera la frunte. Cred ca a incercat sa se fereasca de o alta masina, doamnele din “Renault” erau la casierie la Electrica pentru a plati factura, aveau masina parcata aici. Masina era in stadiu de parcare, dar din cauza impactului s-a dus aproape in mijlocul soselei", ne-a declarat un martor.
Cetatenii care locuiesc pe Dorobanti sint nemultumiti de faptul ca Primaria nu a amenajat parcari in aceasta zona, care este o artera foarte circulata, mai ales ca este si Piata Mare. O alta problema ridicata de cetateni este aceea a vitezei cu care circula soferii. Desi limita este de 40 km pe ora, masinile alearga cu 70 - 80 km/ora.
"Daca ar fi parcari aici, nu ar mai sta masinile aiurea. Este spatiu, aici e o panarama, o mizerie crunta, sa faca o parcare cu plata cum o fi, uite cite masini sint de la un cap la altul. Asta e cea mai importanta artera, e traficul cel mai mare, noi stam aici cu fata in Dorobanti de 21 de ani, e un dezastru, noaptea e raliu. Suta si ceva pe ora. Sint masinile parcate aiurea si unul in viteza il agata pe altul parcat. Pe Dorobanti e traficul cel mai intens. Stiti cite accidente au fost aici de-a lungul anilor?", ne-a spus o locatara din zona.
Martorii prezenti la locul accidentului au spus ca soferul nu avea numai 40 de km la ora, tinind cont de faptul ca masinile au fost avariate destul de serios. Sica B. a fost testat cu aparatul etilotest si condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de singe pentru stabilirea cu exactitate a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii