Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tamara Buciuceanu va primi o stea pe Walk of Fame

, a anunţat ieri George Ivaşcu, directorul teatrului Metropolis din Capitală

George Ivaşcu a făcut acest anunţ ieri, la dezvelirea stelei de pe Aleea Celebrităţilor a regizorului Alexandru Tocilescu.
"Doamna comediei româneşti", aşa cum a fost adesea denumită, Tamara Buciuceanu-Botez are o impresionantă carieră în teatru şi film. Născută în 1929, la Tighina (Republica Moldova), Tamara Buciuceanu-Botez a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu, în 1952, după ce îşi începuse studiile de actorie în 1948, la Institutul de Teatru "Vasile Alecsandri" din Iaşi.
De la rolul Doicăi din "Titanic Vals" (1964, regia - Paul Călinescu) la rolul-cult al profesoarei acre Isoscel din seria "Extemporal la dirigenţie", "Liceenii" şi "Liceenii Rock'n'Roll" (regia - Nicolae Corjos), până la apariţia alături de Victor Rebengiuc în filmul de debut al lui Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", care avut premiera pe marile ecrane în 2008, Tamara Buciuceanu-Botez reprezintă o imagine plină de viaţă pentru fiecare generaţie de spectatori, fiind unul dintre cei mai apreciaţi actori.
Categorie articol: 

Comentarii