Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Talibanii au amenintat ca vor ucide toti soldatii francezi

Un grup de talibani care au organizat un atac in care au murit zece soldati francezi, la 18 august, in Afganistan, a amenintat ca ii va ucide pe toti militarii francezi daca vor ramine in aceasta tara, potrivit saptaminalului Paris-Match, care apare joi, relateaza AFP.
Un reporter Paris-Match a relatat, sustinut de fotografii, ca a intilnit in provincia Laghman (in est) 28 de combatanti talibani care "aveau fetele acoperite cu fulare".
Doi dintre ei aveau arme Famas, pusti de atac ale fortelor franceze, unul era imbracat intr-o uniforma franceza, iar altul avea o casca specifica uniformelor soldatilor francezi, cel mai probabil luate de la militarii ucisi.
"Acesti oameni au murit din cauza lui (George W.) Bush si a presedintelui vostru. Nu am vrut sa va ucidem sotii si copiii. Nu avem nimic cu francezii. Daca pleaca, totul va fi bine", a dat asigurari "comandantul Faruki", intr-un interviu pentru Paris-Match. Barbatul a adaugat: "Atit timp cit veti ramine la noi, va vom ucide. Pe toti".
"Cu citeva zile inaintea atacului, satenii (...) i-au avertizat (pe francezi, n. red.): nu mergeti dincolo de aceasta zona, este periculos. Ei nu au ascultat", a mai spus "comandantul Faruki", confirmind o informatie data publicitatii la 24 august de catre generalul francez Michel Stollsteiner, comandantul fortelor NATO in regiunea Kabul.
Sustinind ca grupul a actionat in legitima aparare, "comandantul Faruki" spune ca ambuscada nu a fost pregatita, dar ca talibanii au fost avertizati cu putin inaintea atacului de prezenta soldatilor straini, fara a preciza in ce fel. Cei "140 de combatanti bine antrenati" s-au pozitionat inainte de sosirea soldatilor francezi, potrivit liderului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii