Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taiwanul pregateste testarea unei rachete balistice

Taiwanul intentioneaza sa testeze o racheta care poate atinge tinte aflate pe teritoriul Chinei, decizie care a ingrijorat principalul aliat al acestuia, Statele Unite, relateaza site-ul postului de televiziune ETTV, citat de Reuters.
Racheta de tip Hsiung Feng III, realizata de Institutul pentru Stiinta si Tehnologie din Taiwan, are o raza de actiune de 600 de kilometri si o eroare de maxim 50 de centimetri, precizeaza site-ul ETTV, care citeaza surse militare anonime.
Dispozitivul are capacitatea de a atinge tinte situate in regiunea de coasta a Chinei, cuprinsa intre Fuzhou - provincia Fujian si Nan'ao - provincia Guangdong.
Un purtator de cuvint al Ministerului Apararii a refuzat sa comenteze informatiile. Ministerul chinez al Afacerilor Externe a refuzat de asemenea sa faca declaratii.
China, care isi declara suveranitatea asupra Taiwanului, a desfasurat aproape 800 de rachete balistice cu raza mica de actiune in directia acestei insule, urmind sa le utilizeze in cazul in care Taipeiul isi declara independenta.
Conform presei locale, Taiwanul a testat cu succes racheta anul trecut, iar site-ul ETTV a precizat ca urmatorul test ar urma sa aiba loc in luna septembrie.
Statele Unite, care recunosc politica "Chinei unite" dusa de Beijing dar sint, in acelasi timp, principalul furnizor de arme al Taiwanului, si-au exprimat ingrijorarea fata de testele anuntate de Guvernul de la Taipei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii