Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tabarac: «Montarea sistemelor de ticketing a dus la defectarea noilor autobuze Braicar»

• PNL-istul susţine că ultimele autobuze cumpărate pentru Braicar nu au venit montate cu cititoare de card, iar montarea acestora s-ar fi făcut în România • consecinţa ar fi defectarea mijloacelor de transport • directorul Braicar nu a dorit să comenteze aceste afirmaţii şi i-a trimis pe jurnaliştii “Obiectiv” să verifice starea autobuzelor şi a cititoarelor de card

 

Acuzaţii grave făcute de liberalul Adrian Tabarac referitoare la noile autobuze achiziţionate de Braicar, care s-ar fi defectat din cauza montării cititoarelor de carduri. PNL-istul susţine că are această informaţie de la angajaţii societăţii, care s-ar fi plâns că nu pot circula cu mijloacele de transport noi şi sunt nevoiţi să iasă pe trasee tot cu cele vechi, care pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

“Investiţii făcute fără cap! Şi aici mă refer la modernizarea sistemului de taxare. Pe un lot de autobuze, au venit direct montate din fabrică aceste sisteme de taxare pentru carduri şi funcţionează, iar pe ultimul lot nu au mai venit montate direct din fabrică şi au fost puse în România. Ştiţi cum arată bordul unui autobuz pe care a fost montat acest sistem de ticketing? Arată ca un pom de Crăciun! Are foarte multe becuri aprinse, sunt nişte scurtcircuite, nu se mai accelerează maşinile! Ultimul lot, cu cele montate în ţară, stau în autobaza Braicar, pentru că s-au întâmplat nişte lucruri negândite la început. Nu au făcut legăturile cum trebuie. E o informaţie pe care o am de la oamenii din Braicar, care se plâng că nu pot circula cu autobuzele noi şi circulă tot cu cele vechi. De aceea, vedem încă pe traseu autobuzele vechi şi cele cărora li se deschid uşile”, a declarat Tabarac.

Acesta a continuat să critice atât societatea, cât şi pe primarul municipiului, Marian Dragomir, susţinând că aceste investiţii de achiziţionare a autobuzelor au fost făcute în mod “heirupist”. Totodată, Tabarac a afirmat că autobuzele cumpărate sunt neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni care circulă cu mijloacele de transport în comun, iar achiziţia a fost făcută din “ambiţii personale”, referindu-se la edilul municipiului. “Domnul primar a făcut mai multe achiziţii de mijloace de transport în comun pe care le-a etalat în faţa Primăriei. Am rezolvat problema Braicar-ului cu autobuze noi. Nu este rezolvată şi s-a văzut cu timpul. S-a mers pe principiul «ce-i mai ieftin şi cât mai multe», lasă că rezolvăm problema, dar nu e aşa. Autobaza Braicar este plină de autobuze noi, inclusiv din cele din ultimul pachet de achiziţii, pentru că au probleme. Lucrurile acestea au fost făcute tot în stil «heirupist», nu s-a ţinut cont de niciun amendament sau punct de vedere de-al nostru. Orice spune PNL, domnul primar vede negru în faţa ochilor. Nu pot să cred că dumnealui nu vede şi nu ştie de situaţia Braicar.

E gravă problema revizorului tehnic. În prezent, nu există revizor tehnic, pentru că nimeni nu-şi asumă calitatea acestor autobuze noi. Roata care a sărit de la autobuz era de la unul achiziţionat în urmă cu un an. Ele au fost cumpărate fără a se ţine cont de necesarul din anii trecuţi. Au fost cumpărate autobuze subdimensionate. Când stau jumătate de oră în staţie să aştept un autobuz, normal că mă înghesui ca sardina să prind loc, decât să mai stau în staţie altă jumătate de oră şi să vină tot un autobuz mic şi plin. Îi înţeleg pe oameni. Sunt ambiţii personale, ambiţii de a face totul de unul singur. Noi nu spunem că deţinem adevărul absolut, că soluţia noastră e absolut corectă şi că nu primim sugestii, dar măcar vedem realitatea. Ceea ce s-a întâmplat cu uşa de la Braicar şi faptul că directorul Braicar a dat declaraţii, după care l-ar fi forţat pe şofer să-şi schimbe declaraţia, sunt nişte lucruri foarte grave. Vor să bage sub preş incompetenţa şi iresponsabilitatea de la Braicar”, şi-a continuat ideea PNL-istul Adrian Tabarac.

 

Directorul Braicar, Cornel Săndulescu, i-a trimis pe jurnaliştii «Obiectiv» să verifice autobuzele!

Contactat telefonic pentru a fi întrebat dacă, într-adevăr, autobuzele noi sunt trase pe dreapta din cauza cititoarelor de card montate în România, directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, nici nu a avut răbdarea ca întrebarea să-i fie adresată şi deja a refuzat din start orice dialog, rezumându-se la: “Eu nu comentez declaraţii politice! La revedere!”. După ce jurnaliştii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au insistat să aibă un dialog pe această temă pentru informarea corectă a cititorilor, Săndulescu a continuat cu aceeaşi atitudine sfidătoare, neaştepând nici de această dată ca întrebarea să-i fie adresată în totalitate. “Nu comentez declaraţii politice! Oricum, dumneavoastră comentaţi, nu întrebaţi! Mergeţi şi verificaţi dumneavoastră autobuzele! Să vedeţi că toate merg! La revedere!”, a adăugat Săndulescu, înainte de a închide apelul. Aşadar, sursa citată nu a confirmat şi nici nu a infirmat acuzaţiile făcute de liberalul Tabarac, în condiţiile în care la mijloc este vorba despre siguranţa brăilenilor care circulă zi de zi cu mijloacele de transport în comun.
Categorie articol: 

Comentarii