Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tabăra de vară "Jurnalişti pentru Patrimoniu!"

Asociaţia Pro Democraţia (APD) Club Brăila, Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Brăila, Asociaţia "Ave Natura" din Chişinău şi Asociaţia "Livada" din Brăila organizează tabăra de vară "Jurnalişti pentru Patrimoniu!".
În perioada 3-19 august, tineri studenţi la facultăţi de jurnalism din cele doua ţări vor aprofunda şi cunoaşte conexiunile problematicii patrimoniului cultural, atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul Republicii Moldova. Scopul proiectului este crearea unui corp de jurnalişti profesionişti în domeniul patrimoniului cultural şi patrimoniului natural. "Plecând de la faptul că jurnaliştii sunt canal de comunicare între autorităţi şi cetăţeni, dar şi factor de schimbare pozitivă a mentalului colectiv, proiectul va contribui la creşterea nivelului de informare prin educaţia nonformală a studenţilor la jurnalism. Se va prezenta contextul legislativ şi instituţional naţional şi european în domeniul patrimoniului pentru a găsi uşor, în documentarea articolelor, sursele de informaţii şi pentru realizarea unor campanii de advocacy cu impact la publicul larg", a precizat Mariana Bâtcă, preşedintele APD Club Brăila.
Lucrările realizate de fiecare student pe parcursul taberei vor fi comprimate şi publicate în Revista "Atelier", ce va apărea la Chişinău într-un număr special dedicat taberei de vară "Jurnalişti pentru Patrimoniu!".
Categorie articol: 

Comentarii