Mergi la conţinutul principal

Tabără de creaţie «Brăila - oraşul frate cu Dunărea»

În perioada 24 - 30 iulie, Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, organizează Tabăra de Creaţie şi re-Creaţie "Brăila - oraşul frate cu Dunărea".
Aflată la a VIII-a ediţie, tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a valorilor etnografice şi etnomuzicologice, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând, facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei, realizând adevărate punţi sufleteşti între oameni.
Pe parcursul a şase zile, brăilenii vor avea parte de un program complex, organizatorii promiţând activităţi pentru toate gusturile.
Evenimentul va începe pe 24 iulie, la ora 18.00, cu un "dialog al cărţilor şi revistelor literare" în sala de şedinţe a Hotelului Diana din staţiunea Lacul Sărat.
Deschiderea oficială a taberei va avea loc la Casa Memorială "Petre Ştefănescu Goangă", luni, 25 iulie, la ora 10.00. Manifestările vor continua cu lansarea volumului-album "Aşa am învăţat să iubesc Brăila" al autoarei Constanţa Abălaşei Donosă. Expoziţia colectivă "Poezia culorilor" aduce pe simezele Casei "Goangă" lucrări ale unor artişti plastici din Iaşi, Bucureşti şi Brăila.
Marţi, 26 iulie, de la ora 18.00, în sala de şedinţe a Hotelului Diana din Lacul Sărat, vor avea loc dezbateri pe temele "Lumea de dincolo de negură: Fănuş Neagu şi Panait Istrati" şi "Umorul involuntar contemporan", eveniment în cadrul căruia brăilenii au ocazia să-i cunoască pe scriitorii brăileni, membri ai Cenaclurilor "Panait Istrati" şi "Ştefan Tropcea".
În ziua de miercuri, 27 iulie, are loc activitatea "Întâlnire cu copilăria" în care vor fi prezentate cărţi pentru copii, iar de la ora 18.00 are loc lansarea Colecţia "Cărţile Chirei", care cuprinde 9 volume editate sub egida Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi. Colecţia cuprinde volumele "Antologie literară brăileană" - în care sunt cuprinşi 43 scriitori, "Aşa am învăţat să iubesc Brăila" şi 7 volume de poezie ale membrilor asociaţiei. După lansare, participanţii se vor bucura de momentele artistice susţinute de elevii de la Şcoala Populară de Artă "Vespasian Lungu".
Ziua dedicată valorilor etnografice şi etnomuzicologice este cea de joi, 28 iulie. De la ora 10.00, la Muzeul Etnografic elevii de la Şcoala "Vespasian Lungu" şi cei de Comunitatea elenă vor oferi un spectacol.
Vineri, 29 iulie, la ora 10.00 are loc prezentarea proiectului "2015 - anul Enescu la Iaşi" de către regizorul Mihai Zaborilă, iar spre seară are loc o întâlnire cu o personalitate culturală brăileană.
În perioada 24-30 iulie, brăilenii sunt invitaţi la Lacul Sărat pentru a participa la frumoasele seri de poezie şi muzică susţinute de participanţii la tabără, dar şi de scriitori brăileni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro