Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tăierea copacilor ţine greu pasul cu cererile primite de la populaţie

* numărul de copaci pentru care brăilenii au făcut cerere de tăiere se ridică la 1.573 * continuarea tăierilor depinde de rectificarea bugetară din luna noiembrie

Direcţia "Seroplant" a doborât, de la începutul anului în curs, 1.035 de copaci cu probleme, fără a reuşi să acopere cererile primite din partea brăilenilor, care au solicitat un număr de 1.573 de tăieri, pe motiv că arborii în cauză ar putea să se prăbuşească peste proprietăţile lor. Ligia Drăgan, directorul "Seroplant", ne-a informat că nu toate cererile primite de la populaţie obţin aprobare. "O comisie de la Primărie şi Agenţia pentru Protecţia Mediului verifică starea arborilor. Cei care nu prezintă risc iminent de prăbuşire rămân pe poziţie, tăindu-li-se, eventual, doar crengile cu probleme", ne-a informat directorul Drăgan.

Două echipe acţionează în teren pentru doborârea copacilor: una lucrează cu macaraua din dotarea "Seroplant", cealaltă este formată din alpiniştii firmei "Utilitar Climb", cu care s-a încheiat un contract de prestări servicii. Punerea la pământ a tuturor arborilor ce au primit aprobare pentru tăiere depinde, după cum ne-a informat directorul Ligia Drăgan, de fondurile primite de la Primărie. "Dacă la rectificarea de buget din luna noiembrie se vor acorda fonduri pentru această operaţiune, vom continua tăierile, cu prioritate în zonele cu aglomerare mai mare de persoane, cum ar fi şcolile sau grădiniţele", a precizat şeful "Seroplant".

Atunci când este cazul, echipele de tăietori sunt însoţite de agenţii Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Comunitare, pentru dirijarea traficului în zona unde se acţionează. Chiar şi atunci când se fac doar toaletări, prin îndepărtarea crengilor uscate, este nevoie de măsuri serioase de siguranţă. În ceea ce priveşte toaletările, "Seroplant" a primit, pe parcursul acestui an, 1.354 de cereri, din care a reuşit să onoreze până acum 850.

Masa lemnoasă rezultată atât din doborâri cât şi din toaletări este oferită asistaţilor social.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii