Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tânăr judecat pentru contrabandă

Cristian Vasile, în vârstă de 20 de ani, din Brăila, a fost trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă (art. 270 din Legea nr. 86/2006).
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în noaptea de 26/27 iulie 2013, la ora 00:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier - Poliţia Municipiului Brăila au oprit pentru control autoturismul Lancia cu numărul de înmatriculare H 1801 BK, ce se deplasa pe DE 87, dinspre municipiul Galaţi către municipiul Brăila. La volanul maşinii suspecte se afla Cristian Vasile.
Poliţiştii au controlat autoturismul, ocazie cu care au găsit, pe bancheta din spate, mai multe genţi de voiaj în care se aflau 121 de pachete cu ţigări marca Golden Gate, patru pachete cu ţigări marca Hilton, 10 pachete cu ţigări marca Winston, 10 pachete cu ţigări marca Pall Mall, 30 pachete cu ţigări marca LM şi 20 de pachete cu ţigări marca Marble, având aplicate timbre fiscale ale Republicii Moldova. Bunurile de contrabandă aparţineau inculpatului.
În timpul controlului, poliţiştii brăileni au mai descoperit pe podeaua din spate a autoturismului mai multe sacoşe din plastic în care se aflau sticle de plastic, de 2, 2,5, 3 şi 4 litri capacitate pline cu un lichid incolor (în total, 60,5 litri) ce emana vapori de alcool, posibil alcool etilic. Pachetele de ţigări şi alcoolul au fost ridicate de oamenii legii şi depuse în camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila.
Direcţia Regională Vamală Galaţi s-a constituit parte civilă n procesul penal cu suma de 1.998 lei reprezentând taxele şi accizele datorate bugetului consolidat al statului pentru ţigările de contrabandă găsite asupra tânărului.
Potrivit Legii nr. 571/2003, constituie infracţiune deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 40 de litri alcool etilic. Dar, întrucât nu s-a efectuat o expertiză care să stabilească natura lichidului găsit în autoturism (29 sticle plastic cu 60,5 litri), procurorii nu au putut reţine fără dubiu că inculpatul a deţinut alcool etilic, astfel că au dispus clasarea cauzei. În aceste împrejurări, sticlele cu "lichid incolor" vor fi scoase din camera de corpuri delicte a poliţiei şi restituite suspectului.
Cristian Vasile a declarat că a achiziţionat bunurile găsite asupra sa "de la persoane neidentificate din municipiul Galaţi".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii