Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tânăr arestat pentru furturi din autoturisme

Un tânăr de 16 ani, din satul Lanurile, a ajuns în spatele gratiilor după ce a comis mai multe furturi din autoturisme şi de biciclete. Judiciariştii liniei de muncă "Furturi din autoturisme", din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, şi poliţişti de la Poliţia Comunală Viziru au extins cercetările faţă de minorul de 16 ani, suspectat de comiterea unor furturi în municipiul Brăila.
Acestuia i s-a probat că, în perioada mai-iunie 2011, pe timp de noapte şi zi, a pătruns în cinci autoturisme, folosind chei potrivite, şi a sustras radio-cd-urile, totodată stabilindu-i-se că a sustras şi o bicicletă. "Pe numele minorului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dosar care a fost conexat la alte opt dosare penale, aflate în lucru, în care se începuse urmărirea penală împotriva celui în cauză", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Minorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, iar la data de 30 iunie a fost prezentat Parchetului de lângă Judecătoria Brăila şi, apoi, instanţei de judecată, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă, pentru 19 zile. Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila.
Prejudiciul total cauzat este în valoare de 5.500 lei, poliţiştii recuperându-l în proporţie de 60%. Ultima dată, minorul a fost prins în flagrant pe timpul unei acţiuni desfăşurate în târgul comunal Viziru, în ziua de 29 iunie, cu ocazia Zilelor comunei Viziru. Poliţiştii l-au depistat imediat după ce a pătruns, prin acelaşi mod de operare, în interiorul unui autoturism, care era parcat pe strada Iancu de Hunedoara, din comună, şi a sustras un radiocasetofon.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii