Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tânără din Unirea, reţinută de procurorii DIICOT pentru proxenetism

o femeie de 33 de ani, pe numele ei Pătraşcu Tincuţa, din comuna Unirea, s-a infiltrat într-o grupare infracţională specializată în trafic de persoane, printre care şi minore • procurorii DIICOT Galaţi au destructurat reţeaua, formată din cinci persoane, Tincuţa fiind singura din Brăila, potrivit procurorilor • restul proxeneţilor sunt gălăţeni, membri ai aceleiaşi familii • membrii grupării au trimis fete “la produs” în Italia, după ce le-au racolat prin metoda “Loverboy”

 

Tinere exploatate sexual în Italia, după ce au fost agăţate prin metoda “Loverboy”. Membrii unei grupări infracţionale specializate în proxenetism, care au acţionat în Brăila şi Galaţi, au racolat mai multe fete, prin care şi minore, pe care apoi le-au obligat să îşi vândă trupul, pentru a face bani. Reţeaua a fost destructurată de procurorii DIICOT Galaţi. Patru dintre proxeneţi, toţi gălăţeni, erau membri ai aceleiaşi familii, însă alături de aceştia lucra cu spor şi o brăileancă de 33 de ani. Este vorba despre Pătraşcu Tincuţa, de loc din comuna Unirea, după cum ne-au informat procurorii DIICOT.

Afacerea proxeneţilor a fost dată peste cap la data de 23 aprilie, când procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marin Dumitru, zis “Mitică”, de 41 de ani, Marin Iulian, în vârstă de 34 de ani, Marin Ioana, de 67 de ani, Marin Dumitrel Sorin, de 29 de ani, şi a brăilencei Pătraşcu Tincuţa.

Toţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, situate pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă, necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. “În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2007, inculpaţii Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, cu exploatarea îndelungată a victimelor pe teritoriul Italiei, grup infracţional intrafamilial. Începând cu toamna anului 2013 a aderat la acesta şi inculpatul Marin Dumitrel-Sorin. S-a reţinut că, în perioada 2007 - 2018, la diferite intervale de timp, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare, utilizând metoda “Loverboy”, prin răpire şi constrângere, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de starea de vădită vulnerabilitate, 3 victime minore şi 5 victime majore pe care ulterior le-au transportat, transferat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale”, au stabilit procurorii DIICOT.

Fetele picate în plasa proxeneţilor nu aveau şanse de scăpare. Procurorii arată faptul că inculpaţii le-au luat şi le-au reţinut actele de identitate victimelor, punându-le în pericolul real de îmbolnăvire, atât “la stradă” cât şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei. Fără vreo jenă, proxeneţii şi-au însuşit banii obţinuţi din practicarea prostituţiei, suma ridicându-se la peste 300.000 euro.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate două autoturisme, bunuri achiziţionate din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane şi traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională, bijuterii şi suma de 4.500 euro.

Cele cinci persoane reţinute de procurorii DIICOT vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.
Categorie articol: 

Comentarii