Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tânără din Brăila condamnată pentru că a dat mită la medic

medicul din Iaşi a primit de la femeie 500 lei • brăileanca a fost condamnată la 10 luni de închisoare, cu suspendare, de Curtea de Apel Iaşi

 

O tânără din Brăila care a dat mită 500 lei unui medic din Iaşi a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea. Potrivit informaţiilor transmise de presa ieşeană, femeia a dat banii unui doctor de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, ca să-i opereze mama. Ea a fost condamnată la 10 luni de închisoare, cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Doctorul nu a primit încă sentinţa, el fiind cercetat sub control judiciar.

După cum arată sursa citată, femeia de 29 de ani din judeţul Brăila a ajuns la spitalul din Iaşi, împreună cu mama ei, bolnavă de inimă, în iunie 2017. Atunci, medicul cardiolog i-a spus fiicei acesteia că operaţia este o urgenţă şi i-ar fi pretins tinerei 8.000 lei. Fiica pacientei avea la ea doar 500 lei şi i-a dat aceşti bani doctorului, după cum a şi recunoscut apoi în faţa anchetatorilor.

Chirurgul este judecat pentru luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzat că, în perioada 2016 - 2017, ar fi luat de 11 ori mită de la pacienţi sau de la rude ale acestora. Medicul nu şi-a recunoscut faptele.

Despre acuzaţiile aduse medicului aflaţi din textul publicat în Ziarul de Iaşi: “Medicul Eugen Bitere, cel cu 13 mite, trimis în judecată sub control judiciar”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii