Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tâlharul “TUN” a vrut să scape de judecată. I s-a spus “Pas”

tânărul de 22 de ani, Costel Ţandură, care în februarie a tâlhărit o femeie, chiar pe Calea Călăraşilor, a invocat unele excepţii în dosarul în care este acuzat de tâlhărie • nu a reuşit însă să îi convingă pe judecători să îl ierte, astfel că judecata va începe, indiferent dacă inculpatul vrea sau nu

 

Trimiterea în judecată pentru infracţiunea de tâlhărie calificată nu i-a picat prea bine inculpatului Costel Ţandură. După ce a atacat o femeie pe Calea Călăraşilor, în luna februarie, căreia i-a smuls poşeta, tânărul de 22 de ani a ajuns în faţa instanţei, el invocând însă unele excepţii pentru a scăpa de judecată. A primit însă veşti proaste. “Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei”, este soluţia dată de Judecătoria Brăila.

În luna aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Costel - Viorel Ţandură, zis “Tun”, cercetat sub control judiciar pentru tâlhărie calificată. Potrivit procurorilor, în data de 18 februarie 2017, la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată plângerea persoanei vătămate Rodica I., care a sesizat faptul că, în aceeaşi seară, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, vizavi de benzinăria Lukoil, un bărbat necunoscut a împins-o şi a trântit-o la pământ. Acesta i-a smuls poşeta din mână şi a fugit cu ea. Din ancheta efectuată a reieşit faptul că, în seara respectivă, inculpatul Costel Viorel Ţandură se afla pe Calea Călăraşilor, intenţia lui fiind de a căuta femei cărora să le poată sustrage poşetele. Individul a observat-o pe Rodica I., care, întorcându-se de la serviciu, se deplasa prin zona respectivă. Inculpatul nu a stat prea mult pe gânduri şi a abordat-o pe partea vătămată, din spate, a apucat-o de geacă şi a încercat să o tragă către o stradă lăturalnică. Victima şi-a pierdut echilibrul, după ce a fost trasă de geacă, şi a căzut. Atunci, tâlharul a tras de poşeta acesteia şi, în ciuda rezistenţei opuse, a reuşit să o smulgă din mâna victimei, fugind de  la faţa locului. În poşetă tâlharul a găsit un portofel, în care se afla suma de 6 lei, plus un card de la o farmacie.

Tâlharul a fost observat de un brăilean, în parcarea XXL, unde individul a aruncat poşeta sustrasă. S-a dat alarma la poliţie iar tâlharul a fost prins.

Audiat în cauză, inculpatul Costel Viorel Ţandură a recunoscut fapta pentru care era cercetat.
Categorie articol: 

Comentarii