Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tâlharii brăileni care operau în Buzău au ajuns în spatele gratiilor

Liderul grupării de tâlhari care ataca femei din Buzău, smulgându-le bijuteriile de la gât, a ajuns în spatele gratiilor. Potrivit poliţiştilor buzoieni, principalul suspect în cazul infracţiunilor de tâlhărie şi unul dintre complicii săi, ambii brăileni, au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Buzău. Un alt complice de-al tâlharului este cercetat sub control judiciar. Brăilenii au tâlhărit două femei din Buzău, apoi au vândut bijuteriile smulse de la gâtul acestora la case de amanet din Brăila şi Ploieşti.
Totul a plecat de la un caz produs pe 9 septembrie, când o femeie în vârstă de 43 de ani din municipiul Buzău a sunat la 112 şi a anunţat că, în timp ce se afla în zona Gării, un tânăr i-a smuls lanţul din aur de la gât şi i-a pulverizat o substanţă în ochi. Poliţiştii buzoieni au stabilit că principalul bănuit a comis o altă infracţiune de tâlhărie, folosind acelaşi mod de operare, în ziua de 8 septembrie.
Având informaţii că tâlharii ar fi brăileni şi că se deplasează cu o maşină care a ajuns în municipiul Brăila, poliţiştii de la IPJ Buzău au cerut sprijinul judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) al IPJ Brăila, împreună reuşind să dea de urma suspecţilor. Autoturismul respectiv a fost oprit în trafic, la volan fiind identificat un brăilean de 25 de ani, care era însoţit de alţi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani, toţi din judeţul Brăila. După ce maşina cu tâlhari a fost oprită în trafic, poliţiştii de la SIC Brăila i-au condus pe tinerii suspectaţi de comiterea infracţiunilor către limita cu judeţul Buzău, de unde au fost preluaţi de poliţiştii buzoieni. Trei dintre brăilenii prinşi sunt acuzaţi de tâlhărie calificată şi complicitate la tâlhărie, ei fiind reţinuţi şi duşi apoi în faţa instanţei.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de brăilenii în cauză pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Deocamdată, la Brăila nu s-au înregistrat în ultima perioadă tâlhării asupra femeilor, comise de cei trei tineri, după modelul de la Buzău, după cum ne-au precizat surse judiciare.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii