Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tâlhar brăilean extrădat din Italia, preluat de la Aeroport

un tânăr de 22 de ani, din Râmnicelu, urmărit la nivel naţional şi internaţional de un an de zile, a fost prins de autorităţile italiene • faţă de el s-a dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 866 de zile • în 2012, tânărul, ajutat de alte două persoane, a tâlhărit un bătrân din Râmnicelu • acum a fost preluat de la Aeroport de poliţişti şi “cazat” la Penitenciarul Tichileşti

 

Acuzat de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, ba chiar condamnat, un tânăr din Râmnicelu a reuşit să se facă nevăzut chiar după ce a primit sentinţa care l-a trimis într-un centru de detenţie. La începutul anului trecut, tânărul din Râmnicelu a fost dat în urmărire generală. El a fost prins acum în Italia şi trimis acasă pentru a răspunde pentru faptele comise.

La data de 18 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila l-au preluat de la aeroport pe un tânăr de 22 de ani, din Râmnicelu, extrădat de autorităţile italiene. Acesta era urmărit la nivel naţional şi internaţional. “Pe numele său, Judecătoria Brăila a luat la data de 18 ianuarie 2018 măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 866 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu”, a transmis subins. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. 

Fapta a fost comisă în 2012. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 8 decembrie 2012, ora 22.30, tânărul, împreună cu alte două persoane, a pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat din Râmnicelu. Prin folosirea de violenţe, indivizii nepoftiţi l-au deposedat pe acesta de suma de 650 de lei. Acum, tâlharul preluat de la aeroport a fost internat în Centrul de Detenţie Tichileşti, judeţul Brăila.

Nu este singurul condamnat care a ajuns în spatele gratiilor. Tot vineri, 18 ianuarie 2019, poliţiştii l-au depistat şi încarcerat pe un bărbat condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru au desfăşurat o acţiune pe raza satului Lanurile, comuna Viziru, pentru depistarea şi încarcerarea persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii.

A fost prins un localnic de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis, la data de 17 ianuarie 2019, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.        
Categorie articol: 

Comentarii