Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Svetlana Potinga a cistigat concursul "Fanus Neagu"

La Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" (BJPI) a avut loc, simbata, expozitia concurs de arta plastica - portretistica - "Fanus Neagu". Au intrat in competitie artistii Gheorghe Mosorescu, Hugo Maracineanu, Walter Maracineanu, Svetlana Potinga, Dicu Gheorghe si jurnalistul Marian Gheorghe.
Dupa cuvintul de inceput al directorului BJPI, Dragos Neagu, aprecierile critice la adresa portretelor a fost realizata de Hugo Maracineanu: "Diferenta dintre cei care au lucrat ca viziune, ca virsta, ca idee despre portret este foarte mare. Daca putem vorbi despre portretul Svetlanei Potinga, care vine dintr-un fel de academism rustic extrem de precis, de valoros si de colorat, daca putem sa vorbim despre romantismul luminii si al culorii la Mosorescu, daca putem sa vorbim de forta si pasiunea lui Fanus Neagu pentru fotbal, inraitul rapidist, la Walter Maracineanu sau despre duritatea nebunilor marilor orase in portretul lui Hugo Maracineanu sau despre inceputurile culturale ale lui Fanus Neagu in portretul lui Dicu si despre incercarea induiosator de indrazneata a lui Marian Gheorghe, dintr-o data vedem ca pe acelasi personaj s-au putut prezenta din punct de vedere plastic mai multe trimiteri catre acest monumental reprezentant al literaturii romanesti".
Premiul I a fost adjudecat de Svetlana Potinga si oferit de Viorel Balcan. "A fost pentru mine o mare bucurie sa contribui la acest eveniment, mai ales ca el a fost dedicat marelui meu prieten Fanus Neagu. Am sprijinit mereu arta, artistii, artistii plastici, chiar si prin organizarea de tabere la Blasova si am incercat sa fac ceva pentru acesti oameni talentati. Am ales acest tablou pentru ca, intr-adevar, a surprins cel mai bine spiritul lui Fanus Neagu, un Fanus Neagu asa cum mi-l amintesc de acum cinci ani, cind am petrecut ultima data impreuna. Am tinut sa acord eu premiul I pentru ca ma simt legat sufleteste de acest om si pentru ca am vrut sa il rasplatesc pe cel care l-a surprins cel mai bine pe pinza", a punctat Viorel Balcan.
Premiul II a intrat in posesia lui Gheorghe Mosorescu si a fost oferit de Mihai Tudose, iar premiul III i-a fost inminat lui Hugo Maracineanu de Doru Damian. Artistii Gheorghe Dicu, Marian Gheorghe si Walter Maracineanu au obtinut mentiuni, oferite de firmele "Matteo", "Ahtia Vit" si "Scala Construct".
Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat si primarul Brailei, Aurel Simionescu si viceprimarul Doina Ciocan. Evenimentul a fost organizat de Clubul Filatelic "Dunarea" Braila in colaborare cu BJPI.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii