Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de tineri vor sa devina politisti sau jandarmi

Atrasi de un loc de munca stabil si de o salarizare pe masura, peste 200 de tineri braileni si-au manifestat dorinta de a alege cariera de politist, si au depus cereri de inscriere pentru a participa la concursurile de admitere in scolile de agenti de politie sau Academia de Politie.
Numarul este destul de mare tinind cont de faptul ca au trecut doar trei saptamini de cind IPJ Braila a lansat campania de recrutare, iar termenul de inscriere este 29 iunie 2007.
"Pentru cele doua Scoli de Agenti de Politie s-au inscris circa 170 de candidati, iar pentru Academia de Politie, 50 de candidati. La scolile de agenti de politie locurile sint in principal pentru Politia Rurala, ceea ce inseamna ca se vor mari efectivele si la nivelul judetului", a precizat purtatorul de cuvint al IPJ Braila, subinspector Jenel Sogor.
Anul acesta sint scoase la concurs, pentru sesiunea de admitere din luna august: 705 locuri la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" - Cimpina, din care 20 pentru romi, si 5 pentru Serviciul de Paza si Protectie; si 150 de locuri la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" - Cluj-Napoca, din care 5 pentru romi. La Academia de Politie A.I. Cuza Bucuresti sint disponibile 350 de locuri, din care 5 pentru romi.
Pentru a putea participa la concurs, candidatii trebuie sa treaca, mai intii, de testarea psihologica care se efectueaza la sediul IPJ Braila de catre specialistii din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Administratiei si Internelor, in perioada 2 - 13 iulie.
Potrivit informatiilor oferite de purtatorul de cuvint al IPJ, la ultimele doua sesiuni de examene, care s-au desfasurat acum doi ani, numarul tinerilor braileni dornici sa devina politisti a fost la fel de mare.
"In anul 2005 s-au organizat doua sesiuni de admitere, la cele doua Scoli de Agenti de Politie, una in august, iar cealalta in octombrie, pentru care s-au inscris 355 de candidati, din care 137 fete. In urma examenelor sustinute, au fost admisi 81 de tineri, din care 25 fete. Ei si-au inceput activitatea de agenti de Politie anul acesta, cind au absolvit cursurile institutiilor respective. De asemenea, in 2005, la IJP Braila au venit 4 absolventi ai Academiei de Politie, care au fost admisi in 2001", a precizat subinspector Jenel Sogor.

Si jandarmii au cautare

Tot in acesta perioada, si la Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Braila a inceput campania de recrutare pentru tinerii braileni interesati de cariera de jandarm. Pentru sesiunea de admitere din acest an, Jandarmeria Romana scoate la concurs 241 de locuri in institutiile de invatamint ale Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerul Apararii. La Academia de Politie "Al.I. Cuza" din Bucuresti sint disponibile 50 de locuri la facultatea de drept, la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani - 170 de locuri, la Academia Fortelor Terestre "N. Balcescu" Sibiu - 3 locuri, la Academia Tehnica Militara Bucuresti - 4 locuri, iar la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti, 14 locuri.
"Pina la acesta data, la IJJ Braila s-au inscris 27 de candidati, respectiv la Academia de Politie - specializare jandarmi, sapte barbati si o fata, la Scoala Militara de Subofiteri Dragasani -15 barbati si o fata, iar la Academia Tehnica Militara Bucuresti s-au inscris 3 barbati", ne-a declarat sg. maj, Sorin Neftode din cadrul Compartimentului Relatii Publice al IJJ Braila.
Acesta a precizat ca in perioada urmatoare, Compartimentul de Resurse Umane va efectua vizite la liceele din municipiu, pentru a le prezenta elevilor brosuri cu institutiile de invatamint la care se pot inscrie pentru a deveni jandarmi, precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca. Campania de recrutare si selectie primara se desfasoara pina pe data de 26 iunie, pentru Academia de Politie Bucuresti, si pina pe 20 iulie, pentru Scoala Militara de Subofiteri de la Dragasani.
Categorie articol: 

Comentarii