Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de medici din ţară şi străinătate, la Brăila!

* specialiştii au participat la cea de-a 14 ediţie a Conferinţei naţionale "Medicina de familie-prima linie de asistenţă medicală", organizată de Societatea Medicilor de Familie Brăila *printre problemele abordate de către medici a fost şi cea a piciorului diabetic, o patologie tot mai des întâlnită printre pacienţi

 

 

Municipiul Brăila a fost gazda unui eveniment ştiinţific, devenit deja tradiţie în rândul medicilor. Este vorba despre Conferinţa naţională "Medicina familiei prima linie în asistenţa medicală", care a împlinit în acest an 14 ediţii, motiv pentru care organizatorii au numit-o, mai în glumă, mai în serios, "Ediţia cu buletin".

Evenimentul medical şi-a început lucrările pe 10 octombrie, în prezenţa a 300 de participanţi, medici de familie, lectori, dar şi specialişti din Brăila, Bucureşti şi multe alte oraşe din ţară şi străinătate.

Subiectele tratate în acest an au fost legate atât de psihiatrie, pediatrie, hematologie, dermatologie, cât şi paliaţie şi geriatrie, iar pentru cea din urmă ramură a medicinei a participat şi un invitat special din Olanda, care a prezentat un subiect de actualitate în geriatria mondială. Printre problemele de interes abordate de către medici a fost şi cel legat de piciorul diabetic, o patologie tot mai des întâlnită printre pacienţi. "Un subiect să zicem noi abordat în acest an a fost legat de piciorul diabetic, prezentat de un chirurg din Bucureşti, dr. Cătălin Bugă şi o doamnă doctor ortoped. S-a vorbit despre recunoaşterea piciorului diabetic, a diferitelor forme ale sale, despre modul în care noi putem trata la cabinet aşa ceva şi până unde putem să tratăm un picior diabetic, şi care este atitudinea noastră în prezenţa acestei patologii şi ce poate face medicul de famile la cabinet vizavi de această problemă. Dar, în general, toate subiectele au fost frumoase, foarte de interes pentru medici, ne bucurăm că au fost mulţi participanţi, că temele au fost interactive şi au stârnit curiozitatea", a transmis dr. Viorica Naumov , preşedinte Societatea Naţională Medicină de Familie - Brăila. Acesta a fost, de altfel, şi scopul evenimentului medical, care şi-a atins obiectivele pentru al -14-lea an consecutiv, iar organizatorii speră că vor ajunge şi la "majoratul" acestei conferinţe a medicilor de familie.

Ultima sesiune a Conferinţei medicale de la Brăila din acest an, este programată astăzi, sâmbătă, 12 octombrie, când este dedicată geriatriei, iar lucrările se vor încheia cu o plimbare pe Dunăre cu nava Lacu Sărat.

Conferinţa naţională a fost organizată de Societatea Medicilor de Familie Brăila.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii