Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de maşini cu probleme depistate de inspectorii RAR în judeţul Brăila

• pe parcursul anului trecut, au fost oprite în trafic 568 de vehicule, iar la aproape jumătate dintre acestea s-au depistat diverse neconformităţi tehnice • trei maşini erau atât de defecte încât prezentau pericol iminent de accident

 

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR), însoţiţi de echipaje ale Poliţiei Rutiere, au verificat, pe parcursul anului trecut, 568 de vehicule, pe raza judeţului Brăila. Dintre acestea, doar trei prezentau pericol iminent de accident din cauza stării tehnice foarte proaste. Alte 47% din totalul de 568 de maşini oprite în trafic prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte. Din totalul autovehiculelor oprite, în 6% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 0,88 % aveau probleme legate de identificare şi 2 % aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră în Brăila, au fost aplicate 268 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 225 de certificate de înmatriculare. Certificatele respective au putut fi redobândite numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Reprezentanţii RAR atrag atenţia, totuşi, că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

La nivel naţional, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 69.130 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (12%); şasiu, cadru şi elemente ataşate şasiului (10%).

“La nivel naţional, inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecţiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2019 au fost aplicate 22.447 de sancţiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule şi 113 ITP-uri au fost anulate”, se precizează într-un comunicat de presă emis de RAR România.
Categorie articol: 

Comentarii