Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de koala au murit într-un incendiu pe coasta de est a Australiei

Sute de koala au murit într-un incendiu de vegetaţie care face ravagii pe coasta de est a Australiei, au informat miercuri autorităţile locale, citate de AFP.

 

Agenţii responsabili pentru protecţia faunei din nordul statului australian New South Wales sunt extrem de îngrijoraţi pentru această "populaţie excepţională" de koala care trăieşte în zona devastată de flăcări.

Pompierii se luptă să controleze acest incendiu, declanşat sâmbătă de un fulger, la aproximativ 400 de kilometri nord de Sydney, care a distrus deja peste 2.000 de hectare.

"Aceşti koala sunt deosebit de importanţi deoarece este vorba despre o populaţie foarte diversă din punct de vedere genetic", a declarat pentru AFP Sue Ashton, preşedinte al Spitalului pentru Koala din Port Macquarie. Ea şi-a exprimat îngrijorarea că incendiul a provocat moartea a sute de marsupiale care trăiesc în această zonă de reproducere.

 

"Este o tragedie naţională, deoarece această populaţie de koala este unică", a subliniat ea.

Defrişările şi amenajarea teritoriului au provocat distrugerea habitatului acestor marsupiale emblematice pentru Australia, crescând consangvinitatea şi reducând diversitatea genetică a speciilor.

Peste 70 de incendii rămân active în statul New South Wales, care se confruntă în aceste zile o secetă gravă.

Cu toate acestea, situaţia se îmbunătăţeşte în apropiere de portul Macquarie, unde au fost desfăşurate bombardiere cu apă

Potrivit lui Ashton, pompierilor desfăşuraţi în zonă li se vor alătura voluntari pentru a evalua pierderile şi pentru a salva restul populaţiei de koala.

"Când koala sunt prinşi în mijlocul flăcărilor, ei urcă în vârful unui copac şi se încolăcesc. Dacă focul trece repede şi doar le arde uşor blana, ei sunt în siguranţă, iar blana le va creşte înapoi", a explicat ea precizând însă că în cazul în care focul persistă koala nu au nicio şansă.
Categorie articol: 

Comentarii