Mergi la conţinutul principal

Sute de kilograme de fructe si legume, retrase de la comercializare

Conducerea structurii teritoriale a Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic in Producerea si Valorificarea Legumelor si Fructelor a anuntat ca are in evidente si a verificat in primul semestru al acestui an, 66 de operatori de profil. Potrivit raportului de activitate al inspectiei, de la inceputul anului au fost efectuate 68 de controale inopinate, care s-au soldat, printre altele, cu retragerea de comercializare a sute de kilograme de fructe si legume. Concret, institutia amintita, care in teritoriu este organizata ca un compartiment in cadrul Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, a explicat ca a emis 7 avertismente in cazul SC "Amarilex", SC "Comvioleta", SC "Premiplast", AF Zurbagiu , AF Ciuclaru, SC "Vanilcom" SRL si SC Selgros, pentru abateri in ceea ce priveste conformarea cu standardele de calitate in domeniu. "In plus, au fost retrase de la comercializare cantitatea de 30 kg mere la SC “Comvioleta” SRL si 50 kg lamii de la “Selgros”, necorespunzatoare pentru consumul uman. De asemenea, a fost intocmit un proces verbal de neconformitate la SC “Filrin Prod” SRL, fiind retrase temporar de la comercializare 1.000 kg fructe si legume pina la repunerea lor in conformitate", se precizeaza in materialul de presa al inspectiei. Acelasi comunicat aminteste ca fructele si legumele comercializate la export sint supuse controlului de conformitate, iar daca loturile respective corespund prevederilor standardelor de calitate, organismul de control emite un certificat de conformitate ce insoteste declaratia vamala. "Pina la aceasta data au fost eliberate 8 certificate pentru export fructe in Rusia si Belarus: 4 pentru SC “Comly” si 4 pentru SC “Agridor” SRL. Pentru fructe si legume livrate de producatori la industrie au fost eliberate un numar de 71 de certificate de industrializare", se mai arata in comunicatul institutiei. "In urmatoarea etapa se va urmari, cu precadere, ca prin aceste controale de conformitate realizate dupa prevederile standardelor de calitate, sa incercam sa asiguram respectarea parametrilor comerciali pe care trebuie sa ii intruneasca legumele si fructele pe intreaga filiera de comercializare, de la producator pina la consumatorul final", a declarat Cristina Dinca, din partea structurii locale a institutiei amintite.
Important de mentionat ca in cadrul standardelor de calitate a legumelor si fructelor proaspete, conceptul de calitate este determinat de aspectul comercial al produselor proaspete prezentate la vinzare prin caracteristici vizuale (prospetime, calibru, forma si culoare) si de conditionare (sortare, ambalare, etichetare si prezentare).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro