Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de elevi şi copii de grădiniţă au luat cu asalt sediul jandarmilor brăileni

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, dar şi a programului "Şcoala altfel", elevii şi jandarmii brăileni şi-au dat întâlnire în curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila.
Copiii au venit în număr foarte mare însoţiţi de cadre didactice, prima serie sosind la ora 9 dimineaţa, iar ultima în jurul orei 12. Pentru început, le-au fost prezentate tehnica din dotare şi armanentul. Însă după reacţia micuţilor, cei care au reuşit să le acapareze toată atenţia şi i-au fascinat au fost luptătorii din cadrul Detaşamentului Mobil de Intervenţie, care au executat câteva exerciţii de autoapărare şi tehnici de respiraţie şi concentrare în vederea spargerii unor obiecte dure. Aceştia au fost aplaudaţi la final de şcolari şi preşcolari care, după ce au văzut exerciţiile, au spus că vor să se facă "jandarmi" când vor creşte.
Cei mici au găsit şi o nouă întrebuinţare a staţiei amplificare sonoră de pe autospeciala jandarmeriei, şi anume să "cheme" primăvara, având în vedere că vremea de ieri a fost capricioasă. Copilaşii au spus poezii şi i-au cântat primăverii, în speranţa că aceasta îi va "auzi" şi se va grăbi să sosească pe meleagurile noastre.
În semn de mulţumire şi de respect pentru uniforma bleumarin a statului, unii elevi le-au adus mici "cadouri" jandarmilor brăileni: câteva desene reprezentative, cu mesaje puternice, cum ar fi «Mulţumim că ne apăraţi ţara!», «Să faceţi o ţară ca soarele de pe cer!», dar şi urări cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.
"Ne bucurăm foarte tare că am avut o prezenţă aşa mare! Aproximativ 800 de elevi şi-au manifestat intenţia de a participa la Ziua Porţilor Deschise, organizată cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, dar şi cu ocazia programului «Şcoala altfel» care vine în sprijinul profesorilor brăileni", a spus la final plt. maj. Sorin Neftode, purtătorul de cuvânt al IJJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii