Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de copii au răcit în ultima săptămână. Gripa ocoleşte Brăila

• şi în această perioadă, cei mai expuşi răcelilor de sezon şi pneumoniilor sunt copiii intraţi în colectivitate

 

Puţin peste 400 de brăileni s-au ales cu infecţii acute respiratorii în săptămâna 12-18 februarie 2018 (săptămâna 7 de monitorizare), numărul fiind în creştere faţă de săptămânile anterioare, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Şi numărul persoanelor care au contactat pneumonia este în creştere - 129 cazuri - faţă de săptămâna 5-11 februarie (112 cazuri), dar în scădere faţă de săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie (148 cazuri). Din fericire, în judeţul Brăila nu s-a confirmat niciun caz de gripă şi nu există nici măcar suspiciuni. În ţară însă au murit 45 persoane din cauza virusului gripal.

“Boom”-ul răcelilor de sezon s-a înregistrat în rândul copiilor intraţi în colectivitate, adică la categoria de vârstă 5-14 ani, cu 145 cazuri. Nici brăilenii de 15-49 ani nu au scăpat mai uşor, 85 dintre aceştia alegându-se cu infecţii acute respiratorii. Copiii de 2-4 ani au fost şi ei afectaţi de răceala de sezon, mai exact 78 la număr. Cei care, se pare, au organismul ceva mai rezistent în faţa infecţiilor respiratorii sunt brăilenii trecuţi de 65 ani, unde doar 22 dintre aceştia au răcit în ultima săptămână. Din totalul de 403 persoane răcite, 11 au fost internate, pentru a primi îngrijiri de medicale de specialitate.

Pneumonia a atins, în primul rând, copiii de la 0 la 14 ani. 28 de sugari au fost diagnosticaţi cu această boală, iar la categoria de vârstă 2-4 ani, 32 copii. Nici cei cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani nu au fost rezistenţi în faţa maladiei, 23 micuţi ajungând la medic cu pneumonie. Brăilenii de 50-64 ani au fost cel mai puţin afectaţi de boala plămânilor, doar 13 la număr. Din totalul de 129 de brăileni diagnosticaţi cu pneumonie, 47 au devenit pacienţi în spital, având nevoie de îngrijirile medicilor de specialitate.

Aşa cum am menţionat şi mai sus, la Brăila nu s-a înregistrat nicio suspiciune de gripă, cu atât mai puţin cazuri confirmate. Asta în timp ce la nivel naţional, virusul gripal a răpus 45 români în ultimele săptămâni, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Categorie articol: 

Comentarii