Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de braileni au primit asistenta medicala gratuita de la Clinica "Diaconia" si partenerii din SUA

Simbata, incepind cu ora 8.00, nu mai putin de 21 de americani si 27 de braileni - medici, asistenti medicali - au participat la un amplu program comunitar, desfasurat in zona Primariei, oferind asistenta medicala gratuita, brosuri si sfaturi utile unui numar impresionant de pacienti. Sute de braileni, tineri si virstnici, au stat la coada ca sa beneficieze de unul din urmatoarele servicii medicale gratuite: masurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei din singe, determinarea colesterolului total. De asemenea, au fost oferite sfaturi pentru igiena si prevenirea aparitiei cariilor dentare, prevenirea aparitiei afectiunilor cardiace, pentru o alimentatie sanatoasa, renuntare la fumat si la excesul consumului de alcool. Au fost organizate nu mai putin de patru puncte medicale, coordonate de dr. Kevin Seidler, presedintele organizatiei "ServingHIM", din Dallas, Texas, dr. Cameron Nelson si Bob Mirabito. Din partea Clinicii "Diaconia", actiunea a fost condusa de Teodora Ciuca, managerul institutiei, de dr. Doina Dorobantu si dr. Marta Tudor. Delegatia "Prestonwood Church", din Dallas - un alt partener al brailenilor -, a fost condusa de dr. Jack Graham si dr. David Mckinley. Gazda intregii actiuni a fost Iosif Stefanuti, presedintele Fundatiei "Diaconia", pastorul Bisericii "Sfinta Treime", de pe strada Belvedere.
"Sintem incintati de caldura cu care am fost intimpinati de braileni. Membrii echipelor noastre au venit aici ca sa ofere dragostea lor poporului roman. Ne alaturam, deci, eforturilor facute, in acest sens, de pastorul Stefanuti", a spus dr. Jack Graham, la conferinta de presa organizata simbata, la Biserica Crestina Baptista "Sfinta Treime". Presedintele organizatiei "ServingHIM", dr. Kevin Seidler, un prieten al brailenilor, vine in fiecare an in orasul nostru. El a spus, printre altele: "Am fost in ultimii 8 ani in Braila, ca sa ajutam oamenii, aducind aici voluntari, aparatura si medicamente. Ceea ce face pastorul Stefanuti ne-a motivat si pe noi. Vom ajuta la definitivarea noii clinici, o vom dota-o cu tehnica moderna si vom continua proiectele umanitare pe care le-am inceput. De asemenea, vom coopta si pe altii in actiunile noastre".
Promovind ecumenismul crestin si intelegerea intre toate cultele, crestinii baptisti au initiat ample actiuni umanitare, ajutind persoanele aflate in dificultate, copiii orfani si bolnavii din Braila. Spre exemplu, Clinica "Diaconia" are peste 5.000 de pacienti, care impartasesc diverse convingeri religioase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii