Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de braileni au beneficiat de servicii medicale gratuite

Nu mai putin de 26 de voluntari sositi din Dalas, Texas, SUA in cadrul parteneriatului existent intre clinica braileana "Diaconia" si organizatia nonguvernamentala "ServingHIM" - medici, asistenti medicali, studenti si oameni de afaceri - s-au aflat, ieri, in Piata Traian, timp de mai multe ore, oferindu-le tuturor celor prezenti asistenta medicala gratuita, in numele solidaritatii umane si a preceptelor crestine propovaduite de Hristos.
Braileni de toate virstele, cei mai multi dintre ei cu afectiuni diverse, s-au asezat la coada cu o ora inainte de eveniment, beneficiind mai apoi de masurarea tensiunii arteriale, teste de glicemie si colesterol, masurarea capacitatii pulmonare si consultatii stomatologice. Altii au primit sfaturi legate de igiena dentara si de problemele cauzate de fumat si de consumul de alcool. Beneficiarii Programului Comunitar desfasurat ieri au fost de ordinul sutelor, manifestarea bucurindu-se de prezenta primarului Constantin Sever Cibu, a viceprimarului Lucian Tilea, a vicepresedintelui CJ Gheorghe Chiru si a Sorinei Bosoanca, director in cadrul Primariei Braila. Echipa de voluntari americani de la "ServingHIM" ("Healthcare International Ministries") a fost condusa de dr. Kevin Seidler (presedintele organizatiei), care s-a dovedit un adevarat prieten al brailenilor. Au mai participat Richard Payne, dr. David Hildebrand, dr. M. MacDonald, dr. Cameron Nelson (de la "The Cooper Aerobics Center"), dr. De Witt Wilkerson si dr. Matthews Wilfred, Dora Ciuca si cadrele medicale de la Clinica "Diaconia", precum si pastorul Iosif Stefanuti, presedintele Fundatiei "Diaconia" Braila.
Zilele acestea, voluntarii americani au oferit, de asemenea, consultatii stomatologice gratuite la Clinica "Diaconia". An de an, cadre medicale din Texas, Florida, Kentucky, Alabama si alte state americane, coordonate de "ServingHIM", sosesc la Braila, in cadrul parteneriatului existent intre organizatia de peste Ocean si clinica de pe strada Rosiori, pentru ajutorarea semenilor nostri mai nevoiasi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii