Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de brăileni diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

• numărul cazurilor de pneumonii şi viroze a crescut în această perioadă, ajungându-se la sute de îmbolnăviri în fiecare săptămână • numai în perioada 6-12 februarie peste 650 de brăileni au ajuns pe mâna medicilor • la Brăila nu a apărut încă vreun caz sau suspiciune de gripă, dar în ţară numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 20

 

Vremea rece continuă să îi trimită în număr mare pe brăileni la medic, iar numărul bolilor respiratorii de sezon creşte de la o săptămână la alta. Numai săptămâna trecută peste 650 de brăileni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii şi pneumonii. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în săptămâna 6-12 februarie, s-au raportat 379 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii acute, în creştere faţă de săptămâna anterioară, plus alte 275 de cazuri de pneumonie. Un număr de 84 de persoane au necesitat spitalizare.

Sezonul virozelor îi afectează cel mai mult pe copii şi adolescenţi. Repartizarea cazurilor de infecţii respiratorii pe grupe de vârstă se prezintă în felul următor: 0-1 an - 59 cazuri; 2-4 ani - 37 cazuri; 5-14 ani - 40 cazuri; 15-49 ani - 53 cazuri; 50-65 ani - 51 cazuri; peste 35 ani - 39 cazuri. Precizăm că un număr de 62 de persoane au necesitat internare.

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonie, datale arată că atât copiii, cât şi adulţii şi bătrânii s-au îmbolnăvit. Astfel, la copii cu vârste între 0-1 an s-au raportat 55 cazuri; 2-4 ani - 37 cazuri; 5-14 ani - 40 cazuri; 15-49 ani - 53 cazuri; 50-65 ani - 51 cazuri; peste 65 ani - 39 cazuri. Din totalul pneumoniilor înregistrate săptămâna trecută, doar în două cazuri s-a recomandat internarea în spital. 

 

Peste 450 de cazuri de gripă confirmate în ţară

Conducerea DSP Brăila ne-a spus că până acum nu s-a înregistrat niciun caz sau suspiciune de gripă în judeţul nostru. La nivel naţional însă, datele centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că de la începutul sezonul rece numărul de decese la cazuri confirmate cu virus gripal a ajuns la 20. Distribuţia deceselor pe grupe de vârstă arată astfel: 1 la 0-1 an, 2 la 15-49 ani, 2 la 50-64 ani şi 15 la peste 65 ani. Niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se extinderea regională în zona de sud şi sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dolj), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani), cu răspândire locală (Alba, Arad, Bihor, Cluj, Brasov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI (Infecţii Respiratorii Acute Severe) au fost confirmate cu laboratorul 459 cazuri de gripă: 378 cazuri tip A, subtip H3; 69 cazuri tip A, nesubtipate; 1 caz tip A, subtip H1; 11 cazuri tip B. Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat în Bucureşti - 115, Iaşi - 84 şi Olt - 62.

Până la începutul acestei luni, aproape jumătate de milion de români au fost vaccinaţi antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.
Categorie articol: 

Comentarii