Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de brăileni şi-au găsit un serviciu la Bursa locurilor de muncă

• dintre cei peste 900 de participanţi aflaţi în căutarea unui job, circa 600 au fost selectaţi în vederea încadrării • per total, la acţiunea organizată de AJOFM Brăila au participat 63 de angajatori cu o ofertă generoasă, de aproximativ 800 de locuri vacante

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a organizat, vineri, 7 aprilie, începând cu ora 9.00, “Bursa generală a locurilor de muncă”. Această acţiune a avut loc în municipiul Brăila la Sala Polivalentă “Danubius”, în oraşul Făurei la Casa de Cultură şi în oraşul Însurăţei în Sala de Şedinţe a Primăriei.

Pentru acest eveniment A.J.O.F.M. Brăila a contactat peste 1.200 angajatori, din care, 63 au participat la bursă cu 817 locuri de muncă vacante. Astfel, la evenimentul organizat la Sala Polivalentă au participat 52 angajatori cu 710 locuri de muncă, la Făurei au participat 9 angajatori cu 34 locuri de muncă, iar în oraşul Însurăţei au participat 2 angajatori cu 73 joburi disponibile.

Aproximativ 900 de brăileni au fost prezenţi la bursa generală din judeţul nostru: 715 în municipiu, 96 în oraşul Făurei, 84 în Însurăţei. Dintre cei care şi-au încercat norocul în căutarea unui serviciu, peste 600 au fost selectaţi în vederea încadrării.

În vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor de învăţământ, au participat la bursă şi elevi din anii terminali de la mai multe licee care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenţi la eveniment.

La această acţiune au fost prezente şi persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiţionată de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti şi de la Penitenciarul Brăila, în scopul creării unor punţi sociale între comunitate şi acestea, existând posibilitatea obţinerii unui loc de muncă după punerea în libertate.

De asemenea, la bursă au participat şi un grup de copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila - Complexul de tip familial “Universul Copiilor”.

În cadrul bursei au fost prezenţi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Brăila - Biroul Informare Recrutare.

Organizatorii evenimentului au amenajat spaţii în care persoanele interesate au primit informaţii şi sprijin din partea consilierilor agenţiei cu privire la completarea unui CV Europass, a unei scrisori de intenţie, precum şi alte infomaţii utile.

Persoanele participante au primit broşuri realizate în cadrul proiectului “Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM, precum şi alte materiale informative privind serviciile oferite de agenţie.
Categorie articol: 

Comentarii