Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de amenzi pentru mopediştii certaţi cu legea

* de la începutul lunii, au fost verificaţi în trafic 561 de mopedişti şi s-au aplicat 380 de sancţiuni * cele mai multe amenzi s-au dat pentru lipsa căştii de protecţie, lipsa documentelor de identitate şi a certificatului de absolvire a cursului rutier şi neasigurare la schimbarea direcţiei de mers

Odată cu încălzirea vremii, mopediştii au început să împânzească oraşul şi să circule după legi numai de ei ştiute, deseori fiind implicaţi în accidente rutiere grave. Pentru a-i determina să respecte legea şi a preveni producerea de evenimente rutiere, poliţiştii au demarat "vânătoarea" de mopedişti. Poliţiştii de la Serviciul Rutier şi cei de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban acţionează zilnic în municipiu şi judeţ. În urma controalelor efectuate până acum, oamenii legii au dat sute de amenzi conducătorilor de mopede care nu s-au adaptat la legislaţia în vigoare, continuând să circule fără căşti de protecţie sau fără a urma un curs de legislaţie rutieră. "De la începutul lunii aprilie, până în prezent, pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii au controlat şi verificat în trafic persoanele care conduceau mopede, urmărind şi legalitatea documentelor şi deţinerea certificatelor de absolvire a cursului rutier sau a permisului de conducere", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, inspector Jenel Şogor.

Astfel, pe parcursul desfăşurării acestor activităţi preventive au fost verificaţi în trafic 561 de mopedişti şi aplicate 380 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.210 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru lipsa căştii de protecţie, lipsa documentelor de identitate şi a certificatului de absolvire a cursului rutier şi neasigurare la schimbarea direcţiei de mers. Unii dintre mopedişti au fost sancţionaţi şi de două-trei ori, asta pentru că, după ce au primit o amendă, şi-au continuat drumul nestingheriţi.

Poliţiştii au stabilit că principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave în care sunt implicaţi mopedişti sunt nerespectarea regimului legal de viteză, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, lipsa căştii de protecţie, conducerea agresivă prin schimbări bruşte ale direcţiei de mers şi conducerea mopedului între benzile de circulaţie. În acest sens, conducătorii de mopede sunt sfătuiţi să respecte regimul legal de viteză atât în localităţi, cât şi în afara acestora, să conducă preventiv şi să adapteze viteza de deplasare la particularităţile drumului şi traficului.
Categorie articol: 

Comentarii