Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de amenzi pentru şoferii teribilişti

În prag de Crăciun, când şoferii brăileni aleargă la cumpărături, unii urcându-se la volan chiar dacă au consumat alcool, poliţiştii stau la pândă pe şosele. Vitezomanii sunt şi ei în atenţia oamenilor legii, riscul producerii unor accidente grave fiind mult mai mare atunci când nu se respectă viteza de deplasare. În week-end, aproape 300 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest,
Sâmbătă şi duminică, efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier şi secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat acţiuni pe arterele de circulatie din municipiu şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru combaterea accidentelor rutiere. "Poliţiştii au oprit în trafic pentru control 320 de autovehicule, au efectuat 286 de testări cu aparatul etilotest şi au constatat 37 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 11.280 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării patru permise, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Duminică, un ploieştean a fost depistat pe o stradă din satul Tichileşti, în timp ce conducea autoturismul, băut fiind. Ilie O. (61 de ani) a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, poliţiştii din Ianca l-au depistat pe o stradă din comuna Gradiştea pe Dănuţ D. (39 de ani), din municipiul Brăila, care se urcase băut la volan. Aparatul etilotest a arătat că şoferul avea 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, un alt şofer aghezmuit a fost oprit din drum de poliţiştii rutieri. Ştefan M. (46 de ani), din satul Chiscani, avea 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile s-au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii brăileni au acţionat şi la discotecile, localurile cu program non-stop, în târgurile şi oboarele organizate săptămânal, pentru prevenirea faptelor antisociale. Pe timpul desfăşurării raziei, poliţiştii au constatat 100 contravenţii, pentru care au dat amenzi în valoare totală de 13.720 de lei.

 




Categorie articol: 

Comentarii