Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de şomeri brăileni, elevi la cursurile organizate de AJOFM

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a demarat cursuri de formare profesională în meseriile: contabil, brutar, agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale (2 cursuri) şi comunicare în limba engleză, la care au fost cuprinşi 140 şomeri. Cursurile de formare profesională disponibile în acest moment, la care şomerii pot participa gratuit, sunt: zidar, pietrar, tencuitor, dulgher, tâmplar, parchetar.
În primele 8 luni ale anului, AJOFM Brăila a organizat 38 cursuri de formare profesională, unde au fost cuprinşi 559 şomeri. Din bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost organizate cursuri în următoarele meserii: dulgher tâmplar parchetar, zugrav ipsosar tapetar vopsitor, constructor drumuri şi poduri, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, frizer, brutar, cofetar, contabil, comunicare în limba engleză, operator introducere validare prelucrare date.
Până la finele anului, prin Programul de formare profesională al AJOFM Brăila vor mai fi organizate şi cursurile de lucrător în structuri pentru construcţii, bucătar şi frizer, cu persoane aflate în detenţie în Penitenciarul Tichileşti. "În urma participării la programele de formare profesională, în primul rând, absolventul obţine un ansamblu de competenţe profesionale care sunt certificate printr-un act eliberat potrivit reglementarilor în vigoare. Programele de formare profesională asigură, conform legii, iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă", a precizat Simona Cîrligea, director executiv al AJOFM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii