Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suspectul in cazul atentatului comis miercuri in Rusia figureaza printre cei opt morti

Persoana suspectata ca a detonat miercuri o bomba artizanala intr-un autobuz din orasul Togliatti, din sudul Rusiei, este un tinar localnic si face parte din cele opt persoane care au fost ucise in atentat, potrivit anchetatorilor citati de presa rusa, relateaza AFP.
"Pricipalul suspect este Evgheni Vahrusev, care a fost ultima victima identificata", trupul sau fiind afectat de suflul exploziei, scrie poblicatia Kommersant, citind un anchetator care a vorbit sub protectia anonimatului.
Alte jurnale au preluat aceeasi informatie, in special publicatia de mare audienta Komsomolskaia Pravda, care a difuzat fotografii ale fostului student al facultatii de limbi straine, in virsta de 21 de ani, potrivit presei ruse.
Seful echipei de anchetatori ai Parchetului General, Aleksandr Bastrikin, anuntase joi ca identitatea suspectului a fost stabilita si ca la domiciliul acestuia s-a efectuat o perchezitie.
El precizase ca suspectul s-a aflat la bordul autobuzului in momentul atentatului si a detonat bomba "intentionat sau nu". Intrebat cu privire la starea de sanatate a acestuia, oficialul nu a dorit sa comenteze.
Potrivit presei locale din Togliatti, tinarul a fost nevoit sa isi intrerupa studiile in 2005 "din motive familiale". Foarte rezervat, acesta locuia impreuna cu mama sa.
Referitor la motivele care stau la baza acestui act care pare unul izolat, corepondentul local al publicatiei Kommersant precizeaza ca la comisariatul din cartierul suspectului nu existau informatii privind eventuale antecedente judiciare ale lui Evgheni Vahrusev.
Ziarul Tvoi Den, care mizeaza intr-o masura mai mare pe senzational, scrie despre o eventuala legatura a tinarului cu o grupare nationalista, posibil neonazista. La finele articolului, Tvoi Den precizeaza ca aceasta ar fi doar una dintre pistele anchetei.

Un dispozitiv cu o putere echivalenta cu doua kilograme de TNT si umplut cu bucati de metal a explodat miercuri intr-un autobuz aflat in centul orasului Togliatti.
Presa rusa a evocat joi posibilitatea ca atentatul sa fi fost organizat de nationalistii rusi sau rebelii din Caucaz, sau chiar sa fie o reglare de conturi intre bande criminale.
Categorie articol: 

Comentarii