Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suspectul in cazul atacurilor cu antrax din 2001 din SUA avea interdictie de acces in laboratoare

Un cercetator al armatei americane, care s-a sinucis saptamina trecuta inainte de a fi pus sub acuzare pentru comiterea mai multor atacuri cu atrax in 2001, nu a mai avut acces in laboratorul sau incepind cu luna noiembrie, potrivit unor surse oficiale, citate de Reuters.
Bruce Ivins lucra la producerea unui nou vaccin impotriva antraxului in cadrul Institului de Cercetare a Bolilor Infectioase (USAMRIID) de la Fort Detrick, statul Maryland, centru unde era angajat de 28 de ani, potrivit unui comunicat dat publicitatii de institutia respectiva.
"La 1 noiembrie 2007, USAMRIID a blocat accesul doctorului Ivins in laboratoarele unde agentii biologici si toxinele sint utilizate si stocate", se arata in documentul citat.
Potrivit unor documente federale date publicitatii miercuri, Ivins era singurul suspect in cazul atacurilor cu antrax soldate cu cinci victime.
Ivins s-a sinucis prin administrarea unei supradoze de paracetamol inainte de fi pus sub acuzare. Avocatii sai si o parte dintre colegi sustin ca acesta era nevinovat, dar procurorii au anuntat ca moartea sa va duce la inchiderea cazului.
USAMRIID a anuntat ca oficialli din cadrul centrului au cooperat cu agentii FBI in acest caz.
"Posibilitatea ca un angajat al administratiei americane sa fie responsabil pentru atacul cu scrisori a fost mereu una din piste. Din acest motiv, conducerea si angajatii USAMRIID au cooperat in totalitate in fiecare etapa a investigatiei", mentioneaza comunicatul remis de centrul de cercetare.
Textul nu a precizat motivele pentru care conducerea centrului a suspendat accesul lui Ivins in laboratoarele de cercetare, dar a explicat ca, in unele cazuri, acest lucru se intimpla atunci cind unii angajati par stresati sau distrasi.
Luna trecuta, conducerea centrului i-a interzis in totalitate accesul lui Ivins in incinta centrului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii