Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SURSE: Polițiștii verifică dacă bărbatul care a aruncat în aer bancomatul de la Viziru ar fi arădeanul vizat de perchezițiile SIC Arad

* luni, polițiștii arădeni au descins la domiciliul a doi soți, bănuiți că ar fi sustras sute de mii de lei dintr-un bancomat, după ce l-ar fi aruncat în aer * în casa soților s-au găsit mai multe instrumente de spargere, printre care și 2 butelii de oxigen și acetilenă * anchetatorii verifică dacă există o legătură între autorul exploziei de la ATM-ul din localitatea Viziru și arădenii percheziționați

 

 

Ieri, 11 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Aici au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, 2 butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.

În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 - 14 ianuarie a.c., persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie a.c., ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul. De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptelor.

Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Surse de încredere ne-au declarat că se fac cercetări pentru a vedea dacă arădeanul are vreo legătură cu aruncarea în aer a bancomatului BCR din localitatea Viziru, județul Brăila, incident produs pe 6 martie. De asemenea, o altă informație prezentată de Digi 24, venită pe calea surselor,  arată că anchetatorii fac cercetări acum pentru a stabili dacă femeia și bărbatul vizați de percheziții au legătură cu furtul a peste 158.000 lei de la Brașov, dar și cu tentativele de furt din Călărași, Giurgiu și Ialomița.

 
Categorie articol: 

Comentarii