Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SURSE: Interlopul Corbu este de negăsit. A fost arestat în lipsă, vineri seară

* surse de încredere ne-au transmis că, în urma percheziţiilor efectuate joi de procurorii DIICOT în cartier Lacu Dulce, Stănel Corbu, suspectat de trafic de droguri, nu a fost găsit la domiciliu, el reuşind să se facă nevăzut * judecătorii Tribunalului Brăila au pe rol dosarul privind luarea măsurii arestării faţă de Stănel Lăcătuş - fost Corbu, plus alţi patru inculpaţi

 

 

În urma perchezitiilor de amploare efectuate de procurorii DIICOT, în cartierul Lacu Dulce din municipiul Brăila, căutat fiind chiar Stănel Corbu, suspectat de trafic de droguri de risc, interlopul nu ar fi fost prins. Surse demne de încredere ne-au comunicat faptul că acesta s-ar fi făcut nevăzut înainte de a fi săltat de mascaţi. Chiar și așa, a fost arestat preventiv în lipsă. Alături de el, au mai fost arestați 3 bărbați, iar un al patrulea a fost pus sub control judiciar.

Iată soluția dată de Tribunalul Brăila, vineri seară, după ce procurorii au cerut arestarea preventivă pentru suspecții vizați de percheziții:

„Admite în parte propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila.(...) Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor STAN CRISTIAN GICĂ, GORGOVAN AURELIAN şi PAVEL ION, pe o durată de 30 de zile, de la 29 noiembrie 2019 şi până la data de 28 decembrie 2019, inclusiv. (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂCĂTUŞ STĂNEL pe o durată de 30 de zile, începând cu data prinderii şi încarcerării. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor STAN CRISTIAN GICĂ, GORGOVAN AURELIAN, PAVEL ION şi LĂCĂTUŞ STĂNEL. (...) Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila în privinţa inculpatului GHEORGHE ROBERT FLORIN. (...) Ia faţă de inculpatul GHEORGHE ROBERT FLORIN măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 29 noiembrie 2019 şi până la data de 27 ianuarie 2020, inclusiv. Dispune punerea în libertate, de îndată, a inculpatului GHEORGHE ROBERT FLORIN din starea de reţinere. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore”

Reamintim că, joi dimineaţă, un brăilean a sunat la redacţie pentru a anunţa că mai multe dube de Poliţie se aflau în cartier Lacu Dulce, chiar la domiciliul interlopului Corbu. Apelantul a spus că mascaţii erau chiar pe strada unde îşi are locuinţa cel cunoscut ca lider al grupării interlope din Lacu Dulce. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 38 de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de droguri periculoase. La Brăila, percheziţiile au fost în cartierul Lacu Dulce.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate.
Categorie articol: 

Comentarii