Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SURSE: Cătălin Canciu, înlocuit cu Viorel Botea la șefia Inspectoratului Școlar Județean Brăila

* Viorel Botea va fi, cel mai probabil, inspectorul general al IȘJ Brăila în anul școlar 2019-2020, prin delegare * mandatul lui Cătălin Canciu, câștigat prin concurs în anul 2015, a expirat, miercuri * Botea este profesor de matematică și consilier județean PMP Brăila * funcția de adjunct îi va reveni prof. Romeo Mocanu, potrivit acelorași surse

 

 

General nou la Inspectoratul Școlar Județean Brăila. După ce mandatul prof. Cătălin Canciu a expirat miercuri, se pare că noul șef va fi Viorel Botea, profesor de matematică, consilier județean și președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) - filiala Brăila, potrivit unor surse din Ministerul Educației. Adjunct va fi prof. Romeo Mocanu.

Cătălin Canciu a câștigat mandatul pentru conducerea inspectoratului, prin concurs, în august 2015, dar perioada în care a fost general nu a fost una prea liniștită pentru acesta. A fost demis de două ori de către miniștrii social-democrați care s-au perindat pe la Minister, însă de fiecare dată a câștigat în instanță dreptul de a fi repus pe funcție, ceea ce dovedește că încercările de a-l schimba din fruntea inspectoratului nu au avut la bază motive temeinice. S-a speculat faptul că neafilierea politică a lui Canciu ar fi deranjat anumite personaje influente, iar de aici i s-ar fi tras cele două demiteri.

Acum, după ce mandatul de 4 ani a expirat de drept, Canciu se va întoarce, cel mai probabil, la catedra de profesor de geografie la Liceul de Arte din municipiu. Viorel Botea, profesor de matematică la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și consilier județean PMP, s-a mai aflat conducerea IȘJ Brăila. Prima oară a fost șef al instituției în perioada 2009-2012, iar a doua oară în iunie 2018, când a fost detașat pe funcția  de adjunct, în locul prof. Daniela Turcu, cea care a fost demisă „la pachet” cu Canciu, ca urmare a calificativului „Nesatisfăcător” la evaluarea anuală a activității manageriale. 

Așa cum am spus și mai sus, adjunct va fi Romeo Mocanu care, de altfel, a mai ocupat această funcție pe mandatul lui Botea.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii