Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suplinitorii au trecut prin emotiile examenului

Ieri, 216 de dascali braileni s-au aflat in sala de testare a centrului de examinare organizat la Scoala "Ion Creanga", pentru a sustine examenul de suplinire. Este vorba de cei care nu au participat la examenul din iulie sau cei care au obtinut note sub 5.00. Proba a durat patru ore si s-a desfasurat in intervalul orar 10.00 - 14.00, insa putini au fost cei care au stat pina la final. Lucrarea s-a dat atit din domeniul de specialitate al fiecarui concurent, cit si din metodica disciplinei. Initial, la secretariatul Inspectoratului Scolar Judetean Braila si-au depus dosarele pentru testare 238 de candidati, pentru 36 de discipline. Dupa evaluarea dosarelor s-au inregistrat patru situatii de nevalidare, iar un candidat s-a retras. Presedintele comisiei de desfasurare si organizare, insp. Ecaterina Bonciu, ne-a precizat ca nu au fost nereguli in procesul de desfasurare a examenului si nu s-a constatat nici un caz de frauda. Astazi, la ora 10.00, vor fi afisate rezultatele examenului. La iesirea din sali, candidatii se indreptau "glont" catre avizier pentru a consulta baremele de evaluare si notare a lucrarilor. Unii erau bucurosi ca au reusit sa puncteze la majoritatea subiectelor si isi faceau deja calculul aproximativ al notei, altii, in schimb, erau dezamagiti de greutatea subiectelor sau invocau printre altele lipsa de timp pentru parcurgerea intregii materii.
Presedintele comisiei de organizare si desfasurare a concursului a fost inspectorul pentru invatamintul primar, Ecaterina Bonciu, iar presedintele comisiei de evaluare a lucrarilor a fost inspectorul de informatica Paul Prus.
Disciplina cu cea mai mare concurenta este religia, aici s-au inscris 49 de candidati. Pentru educatie fizica si sport s-au inscris 21 de candidati, pentru invatatori si matematica, 15, pentru limba si literatura romana 14, iar la disciplina geografie, 10. Pentru celelalte discipline s-au inscris sub 10 candidati si predomina 13 materii cu un candidat.
Pentru detasarea la cerere, repartizarea in sedintele publice are loc pe 24 august, iar pe 26 si 27 august vor fi repartizati suplinitorii calificati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii